Krigsförklaring bakom moskéockupation

Publicerad 2012-10-22

Bloc Identitaires ungdomsorganisation som i lördags ockuperade en moské i Frankrike sprider på internet en film som enligt organisationen ska ses som en krigsförklaring. Block Identitaire hyllas i Sverige av Nordisk Ungdom.

I lördags ockuperade ett 70-tal anhängare till Generation Identiaire en ännu inte färdigbyggd moské i staden Poitiers. Aktivisterna gav sig frivilligt när polisen kom till platsen. Tre personer greps misstänkta för skadegörelse och uppvigling till rasism. Aktionen har fördömts av inrikesminister Manuel Valls som kallar aktionen för en hatisk provokation. Generation Identiaire är högerextrema Bloc Identitaires ungdomsförbund.

"Tro inte att detta är ett simpelt manifest. Detta är en krigsförklaring", förklarar Generation Identiaire i filmen "Generationen med nationell identitet" som sprids på internet.

I filmen, talar de om en misslyckad samexistens och en "påtvingad rasblandning". "Vårt arv är vårt land, vårt blod och vår identitet", proklamerar Generation Identiaire.

I en text som organisationen översatt till engelska i samband med moskéockupationen, beskriver de invandringen som ett hot mot "ursprungsbefolkningens existens". Ett hot värre än krig och ekonomiska kriser.

I Sverige hyllas Generation Identiaire av Nordisk ungdom som sprider organisationens material.

Moderorganisationen Bloc Identitaire rör sig i den antimuslimska så kallade counterjihad-miljön. English Defence Leauges ledare Stephen Lennon talade 2011 på en antimuslimsk demonstration i Lyon som Bloc Identitaires anordnade. 2011 deltog Bloc Identitaire i en demonstration med den antimuslimska pro-rörelsen.

Tidigare har Bloc Identitaire uppmärksammats då de delat ut soppa med fläskkött i till hemlösa. Soppan kallade de en "identitär soppa". Förfarandet förbjöds i Strasbourg 2006, då det ansågs främlingsfientligt och diskriminerande mot judar och muslimer.
Daniel Vergara

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA