Krigsförklaring bakom moskéockupation

Publicerad 2012-10-22

Bloc Identitaires ungdomsorganisation som i lördags ockuperade en moské i Frankrike sprider på internet en film som enligt organisationen ska ses som en krigsförklaring. Block Identitaire hyllas i Sverige av Nordisk Ungdom.

I lördags ockuperade ett 70-tal anhängare till Generation Identiaire en ännu inte färdigbyggd moské i staden Poitiers. Aktivisterna gav sig frivilligt när polisen kom till platsen. Tre personer greps misstänkta för skadegörelse och uppvigling till rasism. Aktionen har fördömts av inrikesminister Manuel Valls som kallar aktionen för en hatisk provokation. Generation Identiaire är högerextrema Bloc Identitaires ungdomsförbund.

"Tro inte att detta är ett simpelt manifest. Detta är en krigsförklaring", förklarar Generation Identiaire i filmen "Generationen med nationell identitet" som sprids på internet.

I filmen, talar de om en misslyckad samexistens och en "påtvingad rasblandning". "Vårt arv är vårt land, vårt blod och vår identitet", proklamerar Generation Identiaire.

I en text som organisationen översatt till engelska i samband med moskéockupationen, beskriver de invandringen som ett hot mot "ursprungsbefolkningens existens". Ett hot värre än krig och ekonomiska kriser.

I Sverige hyllas Generation Identiaire av Nordisk ungdom som sprider organisationens material.

Moderorganisationen Bloc Identitaire rör sig i den antimuslimska så kallade counterjihad-miljön. English Defence Leauges ledare Stephen Lennon talade 2011 på en antimuslimsk demonstration i Lyon som Bloc Identitaires anordnade. 2011 deltog Bloc Identitaire i en demonstration med den antimuslimska pro-rörelsen.

Tidigare har Bloc Identitaire uppmärksammats då de delat ut soppa med fläskkött i till hemlösa. Soppan kallade de en "identitär soppa". Förfarandet förbjöds i Strasbourg 2006, då det ansågs främlingsfientligt och diskriminerande mot judar och muslimer.
Daniel Vergara

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA