Kvinna åtalad för att ha trakasserat grannar

Publicerad 2012-02-16

En 70-årig kvinna i Norrköping åtalas för ofredande av sina grannar som hon ska ha kallat "zigenare och svartingar".

När grannarna, en mamma och ett barn, skulle flytta från sin lägenhet 2010 knuffade 70-årigen mamman och petade henne i bröstkorgen.

"Vi får se om mina grejer står kvar i förrådet. Man vet ju aldrig med er svartingar" ska 70-åringen sagt till mamman i samband med händelsen. Det var också detta som ledde till att kvinnan polisanmäldes.

Tidigare ska hon ha kallat familjen för "kackerlackor", "apor, "zigenare" och "svartingar", rapporterar Folkbladet.

70-åringen nekar till brott. Hon säger i förhör att det är hon som blivit knuffad och att mamman sagt åt henne att passa sig "jävligt" noga.

Kvinnan misstänks för ofredande och riskerar att dömas till skadestånd.
Daniel Vergara

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA