Kvinna åtalas för rasistisk misshandel på buss

Publicerad 2012-10-10

En 22-årig kvinna åtalas misstänkt för hets mot folkgrupp och misshandel av två män på en buss i Stockholm. Händelsen har fångats av bussens övervakningskamera.

Händelsen utspelade sig på en buss i centrala Stockholm den 17 juni. Den 22-åriga kvinnan gick fram till två män och skrek "jävla svarta, ni får inte sitta här", enligt åtalet.

22-åringen upprepade de rasistiska förolämpningarna ett flertal gånger och gav sig sedan fysiskt på männen.

Båda männen utsattes för knytnävsslag i ansiktet, varav den ena fick svullnader i ansiktet och skadade sina tänder.

Händelsen filmades av bussens övervakningskamera och polisen har hört flera vittnen.

22-åringen anklagas för hets mot folkgrupp och två fall av misshandel.
Daniel Vergara

Ungern röstar om flyktingmottagning – det här behöver du känna till

Val i Ungern. På söndag går ungrarna till val om landet ska ta emot flyktingar inom EU:s omfördelningssystem. Regeringspartiet Fidesz har under månader genomfört en massiv främlingsfientlig kampanj. Resultatet av omröstningen kan få stora konsekvenser för Europas flyktingpolitik.

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.