Ledande EDL-aktivist avstängd från arenor

Publicerad 2012-12-07
Ledande EDL-aktivist avstängd från fotbollsmatcher
Evning Standard. Joel Titus, 21, som leder English Defence Leagues ungdomsgrupp upptäcktes när han var på väg för att se en fotbollsmatch i London. Titus stängdes av för två år sedan från alla arenor i England efter att ha deltagit i ett fotbollsbråk. Polisen vill nu att hans fotbollsförbud utvidgas. Något som en domare ska ta ställning till.

Apljud mot svensk landslagsspelare
Aftonbladet: Handbollsspelaren Lousie Sand tvingades utstå apljud och mynt kastade mot sig i Sveriges match mot Makedonien. I Tisdags utsattes Frankrike av rasistiska fans i Makedonien. Sveriges landslagschef Stefan Lövgren kommer inte att gå vidare med händelsen. Han menar att det redan är noterat och hoppas att fotbollsförbundet tar tag i det.

Antisemitismen ökar i Italien

Ansa Med. Antisemitiska incidenter har nästan fördubblats det senaste året i Italien. Organisationen Judisk dokumentation har undersökt antisemitiska händelser i Italien. Organisationen har registrerat 70 olika fall, det är över 40 procent fler än förra året. De flesta fall rör sig om antisemitiskt klotter och antisemitism på internet.
Expo

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA