Ledande EDL-aktivist avstängd från arenor

Publicerad 2012-12-07
Ledande EDL-aktivist avstängd från fotbollsmatcher
Evning Standard. Joel Titus, 21, som leder English Defence Leagues ungdomsgrupp upptäcktes när han var på väg för att se en fotbollsmatch i London. Titus stängdes av för två år sedan från alla arenor i England efter att ha deltagit i ett fotbollsbråk. Polisen vill nu att hans fotbollsförbud utvidgas. Något som en domare ska ta ställning till.

Apljud mot svensk landslagsspelare
Aftonbladet: Handbollsspelaren Lousie Sand tvingades utstå apljud och mynt kastade mot sig i Sveriges match mot Makedonien. I Tisdags utsattes Frankrike av rasistiska fans i Makedonien. Sveriges landslagschef Stefan Lövgren kommer inte att gå vidare med händelsen. Han menar att det redan är noterat och hoppas att fotbollsförbundet tar tag i det.

Antisemitismen ökar i Italien

Ansa Med. Antisemitiska incidenter har nästan fördubblats det senaste året i Italien. Organisationen Judisk dokumentation har undersökt antisemitiska händelser i Italien. Organisationen har registrerat 70 olika fall, det är över 40 procent fler än förra året. De flesta fall rör sig om antisemitiskt klotter och antisemitism på internet.
Expo

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.