Ledande EDL-aktivist avstängd från arenor

Publicerad 2012-12-07
Ledande EDL-aktivist avstängd från fotbollsmatcher
Evning Standard. Joel Titus, 21, som leder English Defence Leagues ungdomsgrupp upptäcktes när han var på väg för att se en fotbollsmatch i London. Titus stängdes av för två år sedan från alla arenor i England efter att ha deltagit i ett fotbollsbråk. Polisen vill nu att hans fotbollsförbud utvidgas. Något som en domare ska ta ställning till.

Apljud mot svensk landslagsspelare
Aftonbladet: Handbollsspelaren Lousie Sand tvingades utstå apljud och mynt kastade mot sig i Sveriges match mot Makedonien. I Tisdags utsattes Frankrike av rasistiska fans i Makedonien. Sveriges landslagschef Stefan Lövgren kommer inte att gå vidare med händelsen. Han menar att det redan är noterat och hoppas att fotbollsförbundet tar tag i det.

Antisemitismen ökar i Italien

Ansa Med. Antisemitiska incidenter har nästan fördubblats det senaste året i Italien. Organisationen Judisk dokumentation har undersökt antisemitiska händelser i Italien. Organisationen har registrerat 70 olika fall, det är över 40 procent fler än förra året. De flesta fall rör sig om antisemitiskt klotter och antisemitism på internet.
Expo

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA