Lugnt vid SD:s torgmöte i Malmö

Publicerad 2012-03-10

På lördagen höll Sverigedemokraterna ett torgmöte på Stortorget i Malmö. Syftet var att belysa den enligt dem misslyckade invandrings- och kriminalpolitik som socialdemokraterna och alliansen drivit i staden.

Bakom kravallstängsel och på behörigt avstånd från en motdemonstration på cirka 300 personer höll ett 20-tal Sverigedemokrater under ledning av partiets utrikespolitiska talesperson Kent Ekeroth ett torgmöte. Fokus låg på brottsligheten i Malmö och partiets förslag för att ta itu med problemen.

– Resultatet av 17 år av socialdemokratiskt styre i Malmö är Rosengård. Om det är något Malmö är bra på så är det organiserad brottslighet vilket beror på alliansens och socialdemokraternas oansvariga invandringspolitik, sa Kent Ekeroth som till stor del förde partiets talan under mötet.

Bland talarna var även kommunalrådet Magnus Olsson (SD) som även han förespråkade skärpta straff och en så kallad nolltolerans mot brott i staden. Misstänkta gängledare ska till exempel enligt partiet kunna dömas utan att vara bundna till specifika brott.

Kommunalrådet Anders Stjernström (S) i Malmö ställde sig dock kritisk till förslaget.
– Om lösningen vore skärpta straff hade vi tagit hand om det för länge sedan. Att döma folk för brott utan konkret bevisning vore dessutom mycket dåligt för rättssäkerheten. För att minska brottsligheten måste vi bekämpa fattigdom och få folk i arbete istället för att peka ut och skylla på vissa grupper i samhället, säger han.

Evenemanget gick i övrigt lugnt till och ingen har gripits.
Oscar Schau

Organisationer och begrepp i artikeln

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA