Man slungade svärd mot muslimer

Publicerad 2012-12-19
Man slungade svärd mot muslimer
BBC: En man i Dundee i Skottland har dömts till närmare två års fängelse för att ha slungat ett svärd mot tre muslimska män. När han greps sa han till polisen att han hade önskat att han träffat svärdet i halsen på männen.

Pensionärer utsatta för brutalt överfall
Southern Poverty Law Center. Tre systrar mellan 84 och 90 år gamla drabbades i Lancester County, USA av vad myndigheterna beskriver som ett avskyvärt hatbrott. Kvinnorna som är mennoiter angreps i sitt hem av en man som sköt de med el-pistol och slog och sparkade dem. Kvinnorna bands och lämnades av gärningsmannen. En 22 årig man är misstänkt för dådet.

Barn skickar brev Breivik
Expressen. Anders Behring Breivik får många brev av ungdomar som ger han stöd. Ila fängelset har stoppat 150 brev till honom. I vissa fall har fängelset tagit kontakt med barnens föräldrar. Bland annat har en 16-årig flicka skickat ett kärleksbrev till Breivik.
Expo

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA