Man slungade svärd mot muslimer

Publicerad 2012-12-19
Man slungade svärd mot muslimer
BBC: En man i Dundee i Skottland har dömts till närmare två års fängelse för att ha slungat ett svärd mot tre muslimska män. När han greps sa han till polisen att han hade önskat att han träffat svärdet i halsen på männen.

Pensionärer utsatta för brutalt överfall
Southern Poverty Law Center. Tre systrar mellan 84 och 90 år gamla drabbades i Lancester County, USA av vad myndigheterna beskriver som ett avskyvärt hatbrott. Kvinnorna som är mennoiter angreps i sitt hem av en man som sköt de med el-pistol och slog och sparkade dem. Kvinnorna bands och lämnades av gärningsmannen. En 22 årig man är misstänkt för dådet.

Barn skickar brev Breivik
Expressen. Anders Behring Breivik får många brev av ungdomar som ger han stöd. Ila fängelset har stoppat 150 brev till honom. I vissa fall har fängelset tagit kontakt med barnens föräldrar. Bland annat har en 16-årig flicka skickat ett kärleksbrev till Breivik.
Expo

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA