Morgonkollen 12-09-13

Publicerad 2012-09-13
Högerextrem fundamentalist bakom antimuslimsk film
SPLC: En av männen bakom den antimuslimska filmen som triggade igång attacken mot den amerikanska ambassaden i Libyen är en kristen högerextremist. Han har hjälpt till att träna kristna miliser. Han har bland annat varit aktiv i the Church of Kaweahs i Kalifornien, som har en egen milisgrupp och förbereder sig för ett krig mot det muslimska brödraskapet. Under attacken dödades fyra tjänstemän.

Antimuslimer i USA finansierar Geert Wilders
Reuters: Antimuslimska organisationer i USA har gett Frihetspartiets partiledare i Holland Geert Wilders ekonomiskt stöd. Organisationerna har bland annat hjälpt till att betala för säkerhetsskydd och advokatkostnader. En av finansiärerna är David Horowitz som även finansierar Robert Spencers antimuslimska internetsajt Jihad Watch

EU-kommissionens ordförande varnar för ökande antisemitism
JTA: Europeiska kommissionens ordförande Manuel Barosso varnar för att antisemitismen ökar i Europa. I ett brev till den judiska kongressen skriver Barosso att i spåret av ekonomiska svårigheter i Europa söker sig fler till gamla demoner i form av populism, rasism och antisemitism. Barosso betonar vikten av att främja ideal som leder till tolerans, försoning och respekt för mänskliga rättigheter.

Tonåringar i Jerusalem åtalas för rasistiskt motiverad misshandel
Haaretz: Sex tonåringar åtalas i Jerusalem för att ha misshandlat en arabisk man. Fyra av ungdomarna har erkänt brottet. Motivet till dådet var enligt ungdomarna att de misstänkte att mannen som de misshandlade "utnyttjade" en berusad judinna. En av de åtalade ska ha frågat offret om han var arab i samband med misshandeln, som enligt åtalat var rasistiskt motiverad.

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA