Morgonkollen 12-09-13

Publicerad 2012-09-13
Högerextrem fundamentalist bakom antimuslimsk film
SPLC: En av männen bakom den antimuslimska filmen som triggade igång attacken mot den amerikanska ambassaden i Libyen är en kristen högerextremist. Han har hjälpt till att träna kristna miliser. Han har bland annat varit aktiv i the Church of Kaweahs i Kalifornien, som har en egen milisgrupp och förbereder sig för ett krig mot det muslimska brödraskapet. Under attacken dödades fyra tjänstemän.

Antimuslimer i USA finansierar Geert Wilders
Reuters: Antimuslimska organisationer i USA har gett Frihetspartiets partiledare i Holland Geert Wilders ekonomiskt stöd. Organisationerna har bland annat hjälpt till att betala för säkerhetsskydd och advokatkostnader. En av finansiärerna är David Horowitz som även finansierar Robert Spencers antimuslimska internetsajt Jihad Watch

EU-kommissionens ordförande varnar för ökande antisemitism
JTA: Europeiska kommissionens ordförande Manuel Barosso varnar för att antisemitismen ökar i Europa. I ett brev till den judiska kongressen skriver Barosso att i spåret av ekonomiska svårigheter i Europa söker sig fler till gamla demoner i form av populism, rasism och antisemitism. Barosso betonar vikten av att främja ideal som leder till tolerans, försoning och respekt för mänskliga rättigheter.

Tonåringar i Jerusalem åtalas för rasistiskt motiverad misshandel
Haaretz: Sex tonåringar åtalas i Jerusalem för att ha misshandlat en arabisk man. Fyra av ungdomarna har erkänt brottet. Motivet till dådet var enligt ungdomarna att de misstänkte att mannen som de misshandlade "utnyttjade" en berusad judinna. En av de åtalade ska ha frågat offret om han var arab i samband med misshandeln, som enligt åtalat var rasistiskt motiverad.

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA