Nämndeman i Mangsmålet lämnade felaktiga uppgifter

Publicerad 2012-10-10
Nämndeman i Mangsmålet lämnade felaktiga uppgifter
Sydsvenskan. En nämndeman i rättegången mot Peter Mangs som kan ha varit jävig på grund av att han suttit i polisnämnden, har lämnat felaktiga uppgifter till domaren. Nämndemannen har hävdat att han inte deltagit i några möten i polisnämnden där fallet Peter Mangs diskuterats. Enligt protokoll från polisnämnden har dock nämndemannen deltagit på tre sådana möten. Mangs advokat har ännu inte bestämt sig för om han ska anmäla misstänkt jäv.

Grundare till amerikanska Minutemen bötfälld för förtal

SPLC. Jim Gilchrist som är en av grundarna till Minutemen, en högerextrem organisation som bevakar den amerikanska gränsen, har dömts för förtal av en tidigare styrelsemedlem. Gilchrist har hävdat att kollegan begått flera olika brott, bland annat bedrägerier. Gilchrist dömdes att betala kollegan ett skadestånd på 450 000 kronor. Gilchrist har under en längre tid varit i konflikt med sin styrelse och har varit inblandad i flera rättsfall.

Belgisk minister polisanmäler antisemitiska flygblad

JTA. Ett flygblad i Belgien som pekat ut en partimedlem i det socialistiska partiet som en "sionist och fiende mot islam" har polisanmälts. Hälsoministern Laurette Onkelinx som ligger bakom anmälan säger att spridningen av flygbladen måste stoppa.

"Det rör sig om judehat, som liknar det muslimhat som vi upplever allt för ofta", sa Onkelinx på en presskonferens.

Hatbrotten ökar i Frankrike
AFP. I Frankrike har antisemitiska brott ökat med 45 procent sedan Mohamed Merahs terrordåd för åtta månader. Merah dödade en rabbin och tre judiska barn och tre soldater. Efter den senaste tidens attacker mot judiska religiösa platser har den franska regeringen betonat att landet inte accepterar antisemitism. Premiärminister, Jean-Marc Ayrault säger att regeringen inte tolererar någon form av rasism eller antisemitism och att franska regeringen kommer att garantera säkerheten på religiösa platser i Frankrike.
Expo

Ungern röstar om flyktingmottagning – det här behöver du känna till

Val i Ungern. På söndag går ungrarna till val om landet ska ta emot flyktingar inom EU:s omfördelningssystem. Regeringspartiet Fidesz har under månader genomfört en massiv främlingsfientlig kampanj. Resultatet av omröstningen kan få stora konsekvenser för Europas flyktingpolitik.

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.