Nazist misstänks för kvinnomisshandel

Publicerad 2012-12-17

En 26-åring med en lång historia i vit makt-miljön åtalas misstänkt för att ha misshandlat en kvinna. 26-åringen har kopplingar till nazistiska Svenska motståndsrörelsen. Han uppger dock till Expo Idag att han lämnat organisationen. (Artikeln är uppdaterad).

26-åringen misstänks för att i november i sitt hem i Kalmar ha slagit eller knuffat en kvinna så hon fallit. När kvinnan försökte ta sig från platsen ska han ha kastat en glaslykta i hennes nacke. 26-åringen misstänks även för att ha sprungit efter henne med en brandsläckare och tömt den i hennes bil. Enligt vittnesuppgifter ska 26-åringen först ha slagit kvinnan till marken för att sedan försöka stampa på henne. Flera personer lyckades dock hålla fast 26-åringen. Den misstänkte mannen förnekar att han slagit kvinnan. I polisförhör erkände han först skadegörelse på bilen men har i efterhand tagit tillbaka erkännandet.

26-åringen beskrevs på Svenska motståndsrörelsen hemsida 2009 som en av organisationens aktivister. Det är oklart om 26-åringen fortfarande är aktiv i Svenska motståndsrörelsen men han skriver fortfarande på deras hemsidas kommentarsfält. Han har tidigare dömts för ett flertal brott. Så sent som i maj dömdes han för att ha trängt sig in i sin halvbrors hem och misshandlat och hotat honom med en el-pistol.

26-åringen har suttit i fängelse för misshandel. Han är även dömd för hot mot tjänsteman, våldsamt motstånd och skadegörelse.

Uppdatering 121217: Den misstänkta 26-åringen uppger till Expo Idag att han inte längre är aktivist i Svenska motståndsrörelsen eller aktiv någon annan vit makt-organisation. Han dementerar även att han skrivit på Svenska motståndsrörelsens sajt efter 2009.
Daniel Vergara

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA