Nazister samlades Salem

Publicerad 2012-12-09

En mindre grupp aktivister från Svenskarnas parti höll under söndagskvällen en manifestation i Salem söder om Stockholm.

Ungefär 25 personer gick i ett fackeltåg från Rönninge till den plats i Salem där en 17-årig pojke mördades natten mot den 10 december år 2000. På plats hölls en tyst minut. Manifestationen bevakades av ett stort polisuppbåd. Den fortlöpte dock utan några incidenter. Inga motdemonstranter var på plats.

Högerextremister demonstrerade mellan åren 2000 och 2010 årligen i Salem. Som mest deltog ungefär 2 000 personer i tåget. Förra året flyttade den in till centrala Stockholm.

Inför det här året hade arrangörerna meddelat att det inte skulle bli någon demonstration. Den grupp som samlades under söndagskvällen hade inte heller gått ut offentligt med information om samlingen.
Anders Dalsbro

Organisationer och begrepp i artikeln

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA