110221_dresden_464.jpg

Förra året utbröt oroligheter då nazister från hela Europa demonstrerade i Dresden. I år tvingades nazisterna avbryta marschen och inga bråk har rapporterats. Bilden är inte från årets demonstrationer. Foto: peter-juelich.com

Nazisternas marsch i Dresden stoppades

Publicerad 2012-02-14

Genom att bilda en mänsklig kedja blockerade minst 13000 personer den årliga nazistmarschen i den tyska staden Dresden.

Den 13 februari varje år möts nazister från hela Europa i Dresden för att minnas årsdagen av de allierades bombningar av staden 1945. I bombningarna dödades 25 000 civila tyskar. I år hade 1600 nazister samlats i Dresden, rapporterar tyska The Local.

Nazisterna ställde under poliseskort upp vid Dresdens tågstation, där möttes de av omkring 2000 motdemonstranter som följde Nazisternas fackeltåg. Motdemonstranterna slog på trummor och skanderade "Nazister försvinn". Efter bara en halvtimme och några hundra meters marsch, var polisen tvungen att avbryta den, eftersom 13 000 personer hade bildat en mänsklig kedja. I kedjan deltog Bundestags vice ordförande Wolfgang Thierse och Sachsens ministerpresident Stalislaw Tillich.

Förra året utbröt våld mellan motdemonstranter och nazister men i år har inget våld rapporterats.
Daniel Vergara

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro