Nazistpolitiker inblandad i knivbråk

Publicerad 2012-10-29

En politiker i nazistiska Svenskarnas parti har hörts av polisen efter ett gängbråk i Vänersborg där en man knivskars allvarligt i halsen. En person i den grupp som politikern befann sig i anhölls senare misstänkt för grov misshandel.

Det var för två helger sedan som ett bråk utbröt efter politiska meningsskiljaktigheter mellan två grupper på runt tio personer. Bråket slutade med att en person i det ena lägret knivhöggs i halsen. Kniven missade halspulsådern med några millimeter. I gruppen med den misstänkta gärningsmannen befann sig en nazist i 20-årsåldern, som ställt upp i val för Svenskarnas parti. Han har även talat på flera av partiets manifestationer. Politikern är inte misstänkt för brott.

En man i 20-årsåldern anhölls förra veckan. Han har nu släppts, men misstänks för grov misshandel. Mannen som knivhöggs mår efter omständigheterna bra.
Daniel Vergara

Visselblåsaren: Forskare med kopplingar till Ryssland sålde 50 miljoner Facebook-profiler till Trumps konsulter

Möjliggjorde politisk manipulation. Datafirman Cambridge Analytica, som spelade en nyckelroll i Brexit och Trumps valseger, har stängts av från Facebook efter vittnesmål från visselblåsare.

Här är aktörerna som sprider sitt hat på Youtube

Hatet på Youtube. Samtliga centrala aktörer inom den svenska vit makt-miljön använder Youtube för att nå ut med sin propaganda. De tio kanaler Expo tittat på har haft över 43 miljoner visningar.

Antimuslimsk organisations konto på Facebook stängts ned

Högerextremt konto stoppas. Facebook stänger ned sidor kopplade till den högerextrema och antimuslimska organisationen Britain First.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA