Nazistpolitiker inblandad i knivbråk

Publicerad 2012-10-29

En politiker i nazistiska Svenskarnas parti har hörts av polisen efter ett gängbråk i Vänersborg där en man knivskars allvarligt i halsen. En person i den grupp som politikern befann sig i anhölls senare misstänkt för grov misshandel.

Det var för två helger sedan som ett bråk utbröt efter politiska meningsskiljaktigheter mellan två grupper på runt tio personer. Bråket slutade med att en person i det ena lägret knivhöggs i halsen. Kniven missade halspulsådern med några millimeter. I gruppen med den misstänkta gärningsmannen befann sig en nazist i 20-årsåldern, som ställt upp i val för Svenskarnas parti. Han har även talat på flera av partiets manifestationer. Politikern är inte misstänkt för brott.

En man i 20-årsåldern anhölls förra veckan. Han har nu släppts, men misstänks för grov misshandel. Mannen som knivhöggs mår efter omständigheterna bra.
Daniel Vergara

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA