Nazistpolitiker inblandad i knivbråk

Publicerad 2012-10-29

En politiker i nazistiska Svenskarnas parti har hörts av polisen efter ett gängbråk i Vänersborg där en man knivskars allvarligt i halsen. En person i den grupp som politikern befann sig i anhölls senare misstänkt för grov misshandel.

Det var för två helger sedan som ett bråk utbröt efter politiska meningsskiljaktigheter mellan två grupper på runt tio personer. Bråket slutade med att en person i det ena lägret knivhöggs i halsen. Kniven missade halspulsådern med några millimeter. I gruppen med den misstänkta gärningsmannen befann sig en nazist i 20-årsåldern, som ställt upp i val för Svenskarnas parti. Han har även talat på flera av partiets manifestationer. Politikern är inte misstänkt för brott.

En man i 20-årsåldern anhölls förra veckan. Han har nu släppts, men misstänks för grov misshandel. Mannen som knivhöggs mår efter omständigheterna bra.
Daniel Vergara

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.


Sverigedemokraterna är ett hot mot demokratin

Söndagskrönika, Daniel Poohl. Samarbete eller inte? För den som vill öppna dörren för Sverigedemokraterna kan det vara värt att veta vad som väntar.