ND-politiker hoppar av: "jag är inte nazist"

Publicerad 2012-01-18

Nationaldemokraten och den uteslutna sverigedemokraten Thomas Karlsen lämnar sitt politiska uppdrag i Trollhättans kommunfullmäktige och som nämndeman.

Den före detta SD:aren Thomas Karlsen meddelade i fredags att han gått med i Nationaldemokraterna. Nu lämnar han alla sina politiska uppdrag.

"Jag är inte nazist men har blivit utpekad som nazist av kommunala företrädare och media. Och jag vill heller inte företräda ett parti som utpekas för nazism", skriver Thomas Karlsen i ett avsägelsebrev som lämnades in till trollhättans kommun på onsdagen.

Ett annat skäl som Karlsen uppger till avhoppet är att han inte vill belasta vänner och arbetskamrater med "illasinnade rykten".

Förra året blev Thomas Karlsen utesluten ur Sverigedemokraterna efter att sagt att frimurarna låg bakom terroristen Anders Behring Breiviks terrordåd. Innan han uteslöts hamnade han i blåsväder flera gånger. Han har bland annat på sin blogg, liknat romer vid en "förtärande gräshoppssvärm" och länkat till den högerextrema organisationen Nordisk ungdom, samt påstått att vissa invandrare bär på en kriminell gen.

Sverigedemokraterna har ingen ersättare i Trollhättans kommunfullmäktige som kan ta hans plats.

Det är oklart om Thomas Karlsen även har lämnat Nationaldemokraterna. Hans avsägelsebrev kan tolkas som det men Expo.se har inte fått det bekräftat.

Expo.se har utan framgång sökt Thomas Karlsen för en kommentar.
Daniel Vergara

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro