Nedklottrade hakkors på leverans till Tyskland

Publicerad 2012-03-12

På företaget Stora Enso i Halländska Hyltebruk klottrades hakkors på en tysk beställning av pappersrullar. Händelsen har väckt starka känslor hos slutkunden.

- Det är mycket olyckligt, säger VD:n på Stora Enso i Hyltebruk Lars Lundin.

En leverans tidningspapper på väg till ett tryckföretag i Tyskland har blivit nedklottrat med hakkors. De kränkande symbolerna har väckt starka känslor hos den tyska företagsledningen.

– Det är mycket pinsamt, sa VD Lars Lundin i lördags till Hallandsposten.

En intern utredning pågår men förutsättningarna under vilka incidenten skedde gör arbetet svårt. Företaget producerar cirka 1 miljon enheter papper per år och lokalerna är inte alltid övervakade. Detta gör det svårt att avgöra vem som haft tillgång till rullarna vid just en speciell tidpunkt.

– Händelsen är mycket olycklig och går tvärt emot de värderingar vi står för. Vi hoppas på att kunna hitta de skyldiga så snart som möjligt, säger Lundin till Expo.se
Oscar Schau

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA