Nedklottrade hakkors på leverans till Tyskland

Publicerad 2012-03-12

På företaget Stora Enso i Halländska Hyltebruk klottrades hakkors på en tysk beställning av pappersrullar. Händelsen har väckt starka känslor hos slutkunden.

- Det är mycket olyckligt, säger VD:n på Stora Enso i Hyltebruk Lars Lundin.

En leverans tidningspapper på väg till ett tryckföretag i Tyskland har blivit nedklottrat med hakkors. De kränkande symbolerna har väckt starka känslor hos den tyska företagsledningen.

– Det är mycket pinsamt, sa VD Lars Lundin i lördags till Hallandsposten.

En intern utredning pågår men förutsättningarna under vilka incidenten skedde gör arbetet svårt. Företaget producerar cirka 1 miljon enheter papper per år och lokalerna är inte alltid övervakade. Detta gör det svårt att avgöra vem som haft tillgång till rullarna vid just en speciell tidpunkt.

– Händelsen är mycket olycklig och går tvärt emot de värderingar vi står för. Vi hoppas på att kunna hitta de skyldiga så snart som möjligt, säger Lundin till Expo.se
Oscar Schau

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.