Nedklottrade hakkors på leverans till Tyskland

Publicerad 2012-03-12

På företaget Stora Enso i Halländska Hyltebruk klottrades hakkors på en tysk beställning av pappersrullar. Händelsen har väckt starka känslor hos slutkunden.

- Det är mycket olyckligt, säger VD:n på Stora Enso i Hyltebruk Lars Lundin.

En leverans tidningspapper på väg till ett tryckföretag i Tyskland har blivit nedklottrat med hakkors. De kränkande symbolerna har väckt starka känslor hos den tyska företagsledningen.

– Det är mycket pinsamt, sa VD Lars Lundin i lördags till Hallandsposten.

En intern utredning pågår men förutsättningarna under vilka incidenten skedde gör arbetet svårt. Företaget producerar cirka 1 miljon enheter papper per år och lokalerna är inte alltid övervakade. Detta gör det svårt att avgöra vem som haft tillgång till rullarna vid just en speciell tidpunkt.

– Händelsen är mycket olycklig och går tvärt emot de värderingar vi står för. Vi hoppas på att kunna hitta de skyldiga så snart som möjligt, säger Lundin till Expo.se
Oscar Schau

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA