NPD-politiker döms för förintelseförnekelse

Publicerad 2012-08-17

Parlamentsledamoten, Udo Pastör i det högerextrema partiet NPD har dömts efter att förnekat Förintelsen. Han dömdes på torsdagen till villkorligt fängelse och böter.

Udo Pastör är gruppledare för Nationaldemokratische Partei Deutschlands, NPD, i staden Schwerin som ligger i delstaten i Mecklenberg-Vorpommern. När de tyska parlamentsledamöterna i Schwerins parlament, 2010, höll en minnesstund över Förintelsens offer, så förnekade Udo Pastör Förintelsen av sex miljoner judar. På torsdagen dömdes Pastör till villkorligt fängelse i åtta månader och till böter på över 50 000 kronor, rapporterar Reuters.

Det är inte första gången som Pastör dömts, 2010 dömdes han för att ha hetsat mot judar och turkar på ett NPD-möte, för det dömdes han till böter på 50 000 kronor och fick ett villkorligt fängelsestraff på tio månader.

Udo Pastör utmanade 2009 NPD:s dåvarande partiledare Udo Voigt om ordförandeskapet. Pastör fick dock se sig besegrad.

2010 deltog Pastör i nazistmarschen i Salem, där han också talade.
Daniel Vergara

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro