NPD-politiker döms för förintelseförnekelse

Publicerad 2012-08-17

Parlamentsledamoten, Udo Pastör i det högerextrema partiet NPD har dömts efter att förnekat Förintelsen. Han dömdes på torsdagen till villkorligt fängelse och böter.

Udo Pastör är gruppledare för Nationaldemokratische Partei Deutschlands, NPD, i staden Schwerin som ligger i delstaten i Mecklenberg-Vorpommern. När de tyska parlamentsledamöterna i Schwerins parlament, 2010, höll en minnesstund över Förintelsens offer, så förnekade Udo Pastör Förintelsen av sex miljoner judar. På torsdagen dömdes Pastör till villkorligt fängelse i åtta månader och till böter på över 50 000 kronor, rapporterar Reuters.

Det är inte första gången som Pastör dömts, 2010 dömdes han för att ha hetsat mot judar och turkar på ett NPD-möte, för det dömdes han till böter på 50 000 kronor och fick ett villkorligt fängelsestraff på tio månader.

Udo Pastör utmanade 2009 NPD:s dåvarande partiledare Udo Voigt om ordförandeskapet. Pastör fick dock se sig besegrad.

2010 deltog Pastör i nazistmarschen i Salem, där han också talade.
Daniel Vergara

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA