NPD-politiker döms för förintelseförnekelse

Publicerad 2012-08-17

Parlamentsledamoten, Udo Pastör i det högerextrema partiet NPD har dömts efter att förnekat Förintelsen. Han dömdes på torsdagen till villkorligt fängelse och böter.

Udo Pastör är gruppledare för Nationaldemokratische Partei Deutschlands, NPD, i staden Schwerin som ligger i delstaten i Mecklenberg-Vorpommern. När de tyska parlamentsledamöterna i Schwerins parlament, 2010, höll en minnesstund över Förintelsens offer, så förnekade Udo Pastör Förintelsen av sex miljoner judar. På torsdagen dömdes Pastör till villkorligt fängelse i åtta månader och till böter på över 50 000 kronor, rapporterar Reuters.

Det är inte första gången som Pastör dömts, 2010 dömdes han för att ha hetsat mot judar och turkar på ett NPD-möte, för det dömdes han till böter på 50 000 kronor och fick ett villkorligt fängelsestraff på tio månader.

Udo Pastör utmanade 2009 NPD:s dåvarande partiledare Udo Voigt om ordförandeskapet. Pastör fick dock se sig besegrad.

2010 deltog Pastör i nazistmarschen i Salem, där han också talade.
Daniel Vergara

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA