Officerare anmäls för att ha hänvisat till nazisterna

Publicerad 2012-02-23

En officerare i Skövde har anmälts till Försvarsmaktens personalansvarsnämnd för att ha fällt rasistiska kommentarer och refererat till nazismen.

"I försvarsmakten bär vi armbindeln på vänsterarm, för det hade nazisterna" ska officeraren enligt anmälan ha sagt, rapporterar Nyheter 24.

Enligt flera vittnesmål från soldater har officeren ofta sagt rasistiska saker. Han ska även ha hotat soldater. Officeren har förnekat att han skulle gjort sig skyldig till rasism eller hänvisat till tredje riket.

Officeraren är aktiv i P4 i Skövde och har anmälts av regementschefen.
Daniel Vergara

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA