Officerare anmäls för att ha hänvisat till nazisterna

Publicerad 2012-02-23

En officerare i Skövde har anmälts till Försvarsmaktens personalansvarsnämnd för att ha fällt rasistiska kommentarer och refererat till nazismen.

"I försvarsmakten bär vi armbindeln på vänsterarm, för det hade nazisterna" ska officeraren enligt anmälan ha sagt, rapporterar Nyheter 24.

Enligt flera vittnesmål från soldater har officeren ofta sagt rasistiska saker. Han ska även ha hotat soldater. Officeren har förnekat att han skulle gjort sig skyldig till rasism eller hänvisat till tredje riket.

Officeraren är aktiv i P4 i Skövde och har anmälts av regementschefen.
Daniel Vergara

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro