Ökad negativ mediebevakning om muslimer i USA

Publicerad 2012-11-30
Ofta negativa artiklar om muslimer i amerikanska medier
American Sociological Association: En undersökning som gjorts på North Carolina universitet visar att muslimer sedan den 11 september 2001 allt oftare framställs negativt i medier. Forskningen visar även att det är sällan pressen publicerar artiklar om när offentliga muslimer tar avstånd från terrorism, däremot publiceras allt oftare antimuslimska organisationers budskap, som att muslimer i hemlighet försöker ta över landet.

Nazist köper mark för att bygga läger i USA
Hope not hate. En skyddsling av den amerikanska nazistorganisationen Aryan Nations grundare, har köpt mark i delstaten Idaho för att bygga ett läger för anhängare till organisationen. Aryan Nations har tidigare haft ett läger i Idaho men det revs efter att nazistorganisationen blivit bankrutt.
Expo

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA