Ökad negativ mediebevakning om muslimer i USA

Publicerad 2012-11-30
Ofta negativa artiklar om muslimer i amerikanska medier
American Sociological Association: En undersökning som gjorts på North Carolina universitet visar att muslimer sedan den 11 september 2001 allt oftare framställs negativt i medier. Forskningen visar även att det är sällan pressen publicerar artiklar om när offentliga muslimer tar avstånd från terrorism, däremot publiceras allt oftare antimuslimska organisationers budskap, som att muslimer i hemlighet försöker ta över landet.

Nazist köper mark för att bygga läger i USA
Hope not hate. En skyddsling av den amerikanska nazistorganisationen Aryan Nations grundare, har köpt mark i delstaten Idaho för att bygga ett läger för anhängare till organisationen. Aryan Nations har tidigare haft ett läger i Idaho men det revs efter att nazistorganisationen blivit bankrutt.
Expo

Visselblåsaren: Forskare med kopplingar till Ryssland sålde 50 miljoner Facebook-profiler till Trumps konsulter

Möjliggjorde politisk manipulation. Datafirman Cambridge Analytica, som spelade en nyckelroll i Brexit och Trumps valseger, har stängts av från Facebook efter vittnesmål från visselblåsare.

Här är aktörerna som sprider sitt hat på Youtube

Hatet på Youtube. Samtliga centrala aktörer inom den svenska vit makt-miljön använder Youtube för att nå ut med sin propaganda. De tio kanaler Expo tittat på har haft över 43 miljoner visningar.

Antimuslimsk organisations konto på Facebook stängts ned

Högerextremt konto stoppas. Facebook stänger ned sidor kopplade till den högerextrema och antimuslimska organisationen Britain First.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA