Ökad negativ mediebevakning om muslimer i USA

Publicerad 2012-11-30
Ofta negativa artiklar om muslimer i amerikanska medier
American Sociological Association: En undersökning som gjorts på North Carolina universitet visar att muslimer sedan den 11 september 2001 allt oftare framställs negativt i medier. Forskningen visar även att det är sällan pressen publicerar artiklar om när offentliga muslimer tar avstånd från terrorism, däremot publiceras allt oftare antimuslimska organisationers budskap, som att muslimer i hemlighet försöker ta över landet.

Nazist köper mark för att bygga läger i USA
Hope not hate. En skyddsling av den amerikanska nazistorganisationen Aryan Nations grundare, har köpt mark i delstaten Idaho för att bygga ett läger för anhängare till organisationen. Aryan Nations har tidigare haft ett läger i Idaho men det revs efter att nazistorganisationen blivit bankrutt.
Expo

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.


Sverigedemokraterna är ett hot mot demokratin

Söndagskrönika, Daniel Poohl. Samarbete eller inte? För den som vill öppna dörren för Sverigedemokraterna kan det vara värt att veta vad som väntar.