Ökning av antimuslimska hatbrott i Frankrike

Publicerad 2012-11-23
Ökning av antimuslimska hatbrott i Frankrike
France24. Mellan januari och oktober rapporterades 175 antimuslimska incidenter i Frankrike. Det är en 42-procentig ökning jämfört med samma period förra året. En anledning till ökningen som pekas ut i rapporten är ett tuffare politiskt klimat med hårdare retorik mot muslimer. Även landets burkaförbud och debatten om en nationell identitet lyfts ut som en bidragande orsak.

Judiska studenter attackerades i Frankrike
JTA: Studenter på den judiska högskolan ORT i Montreuil attackerades två gånger på 48 timmar. En liten grupp studenter blev överfallna utanför skolan av sex personer. En person blev så illa slagen att han förlorade flera tänder. Dagen efter attacken blev en 17-årig judisk flicka överfallen på en t-banestation. En gärningsmän hotade att knuffa ut henne på spåret och sa att "så gör de i Gaza".

Två folkpartister avgår efter rasism
Expressen: Två folkpartister i Gnestas kommunfullmäktige, Göran Benedicks och Göran Lundbom har lämnat sina uppdrag efter att de skrivit rasistiska inlägg på sina bloggar. "Afrikaner är knappast särskilt bekanta med europeiska seder och bruk och vill i många avseenden uppenbarligen rasera dessa!" skrev Benedicks. Polisen borde skjuta ner "slödder" som talar "rinkebysvenska", skrev Lundbom. Inläggen har fördömts av Folkpartiet.
Expo

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA