Oroligt efter EDL-demonstration

Publicerad 2012-03-22

Misshandel och skadegörelse har rapporterats till polisen efter en demonstration av English Defence League i engelska Yorkshire. Nu efterlyser polisen i tips från allmänheten.

På lördagen höll omkring 60 anhängare av English Defence League, EDL, en demonstration i Cleckheaton. Demonstrationen avlöpte utan incidenter. Efter demonstrationen misshandlades en 35-årig asiatisk man av flera män. 35-åringen fick föras till sjukhus. Polisen, Supt David Lunn, säger till Yorkshire post att flera personer som sagt sig tillhöra EDL dykt upp på flera olika platser i området. De har viftat med flaggor och trakasserat personer. Förutom misshandeln har ett skyltfönster krossats. Två personer från Bradford greps för skadegörelsen.

Lunn säger att händelserna skapar rädsla och efterfrågar tips från allmänheten som kan hjälpa polisen utreda misstänkta hatbrott.
Daniel Vergara

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.