Oroligt efter EDL-demonstration

Publicerad 2012-03-22

Misshandel och skadegörelse har rapporterats till polisen efter en demonstration av English Defence League i engelska Yorkshire. Nu efterlyser polisen i tips från allmänheten.

På lördagen höll omkring 60 anhängare av English Defence League, EDL, en demonstration i Cleckheaton. Demonstrationen avlöpte utan incidenter. Efter demonstrationen misshandlades en 35-årig asiatisk man av flera män. 35-åringen fick föras till sjukhus. Polisen, Supt David Lunn, säger till Yorkshire post att flera personer som sagt sig tillhöra EDL dykt upp på flera olika platser i området. De har viftat med flaggor och trakasserat personer. Förutom misshandeln har ett skyltfönster krossats. Två personer från Bradford greps för skadegörelsen.

Lunn säger att händelserna skapar rädsla och efterfrågar tips från allmänheten som kan hjälpa polisen utreda misstänkta hatbrott.
Daniel Vergara

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA