Oroligt efter EDL-demonstration

Publicerad 2012-03-22

Misshandel och skadegörelse har rapporterats till polisen efter en demonstration av English Defence League i engelska Yorkshire. Nu efterlyser polisen i tips från allmänheten.

På lördagen höll omkring 60 anhängare av English Defence League, EDL, en demonstration i Cleckheaton. Demonstrationen avlöpte utan incidenter. Efter demonstrationen misshandlades en 35-årig asiatisk man av flera män. 35-åringen fick föras till sjukhus. Polisen, Supt David Lunn, säger till Yorkshire post att flera personer som sagt sig tillhöra EDL dykt upp på flera olika platser i området. De har viftat med flaggor och trakasserat personer. Förutom misshandeln har ett skyltfönster krossats. Två personer från Bradford greps för skadegörelsen.

Lunn säger att händelserna skapar rädsla och efterfrågar tips från allmänheten som kan hjälpa polisen utreda misstänkta hatbrott.
Daniel Vergara

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA