Påven till attack mot samkönade äktenskap

Publicerad 2012-01-11

Påven Benedict XVI hävdade i måndags att samkönade äktenskap "hotar mänsklighetens framtid". Utspelet gjordes i ett nyårstal till diplomater från 180 olika länder.

Påven menar att äktenskap mellan män och kvinnor måste värnas.

"Detta är inte bara en social konstruktion utan ett fundamentalt element i alla samhällen. Politik som underminerar familjen hotar därmed den mänskliga värdigheten och mänsklighetens framtid", sa Påven rapporterar Reuters.

Benedict XVI fortsatte på den inslagna vägen då han talade för diplomaterna och poängterade vikten av den "enhetliga familjen" för att utveckla individer och samhällen.

Påven sa 2009 att anglikaner som lämnat sina kyrkor på grund av att de blivit för liberala kan finna ett hem i katolicismen som tillåter dem att behålla sina traditioner. Påven kommer även att utse ärkebiskopen Tomothy Dolan till kardinal. Dolan har kämpat mot samkönade äktenskap i New York. I juni skrev han ett brev till Barack Obama i vilket han kritiserade Obamas administration för att inte ställa sig bakom ett landsomfattande förbud mot samkönade äktenskap. I brevet skrev Tomothy Nolan att Barack Obamas ställningstagande kunde leda till en nationell konflikt mellan staten och kyrkan av gigantiska proportioner.
Daniel Vergara

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA