Peter Mangs överklagar livstidsdom

Publicerad 2012-12-11
Peter Mangs överklagar livstidsdom
SvD:Peter Mangs överklagar livstidsdomen mot honom. Mangs advokat vill att han frias och menar att det finns en stor chans för att han gör det.
Mangs har dömts för bland annat två mord och fem mordförsök.

Hatbrott mot homosexuella ökar i USA
Aftonbladet: I USA drabbar var femte hatbrott homosexuella, det visar statistisk från FBI. 2011 registrerade myndigheten 6 222 hatbrott, 2010 var den siffran 6 628. Hälften av brotten har rasistiska skäl. För första gången är hatbrott mot personer på grund av deras sexuella läggning blivit den näst vanligaste orsaken.

Antimuslimska hatbrott fortfarande på en hög nivå
SPLC: Hatbrotten mot muslimer ligger relativt konstant i USA. 2010 registrerades 160 sådana brott mot 157 år 2011. Under samma period registrerades 771 antisemitiska hatbrott 2011 jämfört med 887 året innan. Mörkertalet är dock stort, studier visar att den verkliga siffran kan ligga 20 till 30 gånger högre än FBI:s siffror, eftersom många hatbrott aldrig anmäls.
Expo

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA