Peter Mangs överklagar livstidsdom

Publicerad 2012-12-11
Peter Mangs överklagar livstidsdom
SvD:Peter Mangs överklagar livstidsdomen mot honom. Mangs advokat vill att han frias och menar att det finns en stor chans för att han gör det.
Mangs har dömts för bland annat två mord och fem mordförsök.

Hatbrott mot homosexuella ökar i USA
Aftonbladet: I USA drabbar var femte hatbrott homosexuella, det visar statistisk från FBI. 2011 registrerade myndigheten 6 222 hatbrott, 2010 var den siffran 6 628. Hälften av brotten har rasistiska skäl. För första gången är hatbrott mot personer på grund av deras sexuella läggning blivit den näst vanligaste orsaken.

Antimuslimska hatbrott fortfarande på en hög nivå
SPLC: Hatbrotten mot muslimer ligger relativt konstant i USA. 2010 registrerades 160 sådana brott mot 157 år 2011. Under samma period registrerades 771 antisemitiska hatbrott 2011 jämfört med 887 året innan. Mörkertalet är dock stort, studier visar att den verkliga siffran kan ligga 20 till 30 gånger högre än FBI:s siffror, eftersom många hatbrott aldrig anmäls.
Expo

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA