Polis misstänks för hets mot folkgrupp

Publicerad 2012-03-09

En polis i Skåne har polisanmälts för att på Facebook uttryckt sig grovt rasistiskt. En förundersökning har inletts och mannen misstänks för hets mot folkgrupp.

Polismannen har omplacerats till inre tjänst medan utredningen pågår. En privatperson uppmärksammade polisen på de rasistiska facebook-inläggen och polisen skickade vidare ärendet till Riksenheten för polismål.

Chefsjuristen Mårten Unbeck vill inte gå in i detalj på vad som skrivits på facebooksidan med hänvisning till förundersökningssekretessen. Om ärendet inte leder till åtal kommer polismyndigheten i Skåne göra en arbetsrättslig prövning för att utreda om mannens inlägg kan leda till disciplinära åtgärder, skriver Mårten Unbeck i ett pressmeddelande.
Daniel Vergara

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA