Polis misstänks för hets mot folkgrupp

Publicerad 2012-03-09

En polis i Skåne har polisanmälts för att på Facebook uttryckt sig grovt rasistiskt. En förundersökning har inletts och mannen misstänks för hets mot folkgrupp.

Polismannen har omplacerats till inre tjänst medan utredningen pågår. En privatperson uppmärksammade polisen på de rasistiska facebook-inläggen och polisen skickade vidare ärendet till Riksenheten för polismål.

Chefsjuristen Mårten Unbeck vill inte gå in i detalj på vad som skrivits på facebooksidan med hänvisning till förundersökningssekretessen. Om ärendet inte leder till åtal kommer polismyndigheten i Skåne göra en arbetsrättslig prövning för att utreda om mannens inlägg kan leda till disciplinära åtgärder, skriver Mårten Unbeck i ett pressmeddelande.
Daniel Vergara

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.


Sverigedemokraterna är ett hot mot demokratin

Söndagskrönika, Daniel Poohl. Samarbete eller inte? För den som vill öppna dörren för Sverigedemokraterna kan det vara värt att veta vad som väntar.

Man misshandlad till döds vid nazistdemonstration i Finland

En 28-årig man har avlidit efter att ha blivit misshandlad i samband med att nazistiska Finska motståndsrörelsens demonstrerade förra helgen. Polisen är fortfarande förtegen om detaljerna kring dödsmisshandeln.