Polis misstänks för hets mot folkgrupp

Publicerad 2012-03-09

En polis i Skåne har polisanmälts för att på Facebook uttryckt sig grovt rasistiskt. En förundersökning har inletts och mannen misstänks för hets mot folkgrupp.

Polismannen har omplacerats till inre tjänst medan utredningen pågår. En privatperson uppmärksammade polisen på de rasistiska facebook-inläggen och polisen skickade vidare ärendet till Riksenheten för polismål.

Chefsjuristen Mårten Unbeck vill inte gå in i detalj på vad som skrivits på facebooksidan med hänvisning till förundersökningssekretessen. Om ärendet inte leder till åtal kommer polismyndigheten i Skåne göra en arbetsrättslig prövning för att utreda om mannens inlägg kan leda till disciplinära åtgärder, skriver Mårten Unbeck i ett pressmeddelande.
Daniel Vergara

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA