Polisen utreder hatbrott efter trakasserier

Publicerad 2012-02-08

En 25-årig i Virserum i Småland polisanmälde för ett par veckor sedan att han trakasserats av en grupp män på grund av att han är homosexuell. Polisen uppger nu att de inleder en utredning.

25-åringen har uppgett att gruppen kastat snöbollar, burkar och stenar på hans fönster. De ska även ha kallat honom för "hora" och trakasserat 25-åringen när han varit på biblioteket. 25-åringen polisanmälde trakasserierna och på torsdag inleder polisen en utredning rörande misstänkt hatbrott och ofredande. I dagsläget finns inga misstänkta, rapporterar Nyheterna.net.
Daniel Vergara

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.


Sverigedemokraterna är ett hot mot demokratin

Söndagskrönika, Daniel Poohl. Samarbete eller inte? För den som vill öppna dörren för Sverigedemokraterna kan det vara värt att veta vad som väntar.

Man misshandlad till döds vid nazistdemonstration i Finland

En 28-årig man har avlidit efter att ha blivit misshandlad i samband med att nazistiska Finska motståndsrörelsens demonstrerade förra helgen. Polisen är fortfarande förtegen om detaljerna kring dödsmisshandeln.