Polisen utreder hatbrott efter trakasserier

Publicerad 2012-02-08

En 25-årig i Virserum i Småland polisanmälde för ett par veckor sedan att han trakasserats av en grupp män på grund av att han är homosexuell. Polisen uppger nu att de inleder en utredning.

25-åringen har uppgett att gruppen kastat snöbollar, burkar och stenar på hans fönster. De ska även ha kallat honom för "hora" och trakasserat 25-åringen när han varit på biblioteket. 25-åringen polisanmälde trakasserierna och på torsdag inleder polisen en utredning rörande misstänkt hatbrott och ofredande. I dagsläget finns inga misstänkta, rapporterar Nyheterna.net.
Daniel Vergara

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA