Polisen utreder rasism bland supportrar

Publicerad 2012-01-12

Polisen utreder en fotbollsmatch i den engelska FA-cupen mellan Nottingham Forest FC och Leicester City. Nottingham Forestsupportrar anklagas ha riktat rasistiska sånger mot bortasupportrarna.

Polisen i Nottinghamshire uppger att de ska utreda vad som hänt på arenan och utanför den. Flera videofilmer tagna utanför arenan ligger på Youtube och visar hur Nottingham Forestsupportrar terroriserar asiatiska Leicester City fans, rapporterar Northcliffe Media.

Notthingham Forest FC uppger att de kommer att samarbeta med polisen och dessutom göra en egen utredning kring händelserna.

Matchen slutade 0-0 nästa onsdag spelas returmatchen.
Daniel Vergara

Verktyg:

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.