Politiker i SD-Norrtälje kan inte samarbeta

Publicerad 2012-02-02

I Norrtälje kan de två sverigedemokratiska ledamöterna i kommunfullmäktige Bernt Grönblad och Stefan Pålsson inte samarbeta med varandra, rapporterar Norrtelje Tidning.

Anledningen till samarbetsproblemen är att Pålsson skrivit rasistiska kommentarer på sin Facebooksida och haft bilder på lättklädda damer. Själv har Pålsson till Norrtelje tidning försvarat inläggen med att han har "sjuk humor" .

– Det har kommit skärmdumpar från riksdagsombudsmännen om att han ska skrivit rasistiska kommentarer på Facebook. Det går naturligtvis inte att samarbeta när han har det skämtlynnet som han påstår att han har, säger Grönblad till Expo.se.

Facebookinläggen som Pålsson publicerat har lett till att ett uteslutningsärende startats mot honom. I måndags skulle ett beslut tas på Sverigedemokraternas styrelsemöte, men beslutet sköts upp. Till Norrtelje Tidning uppger Hanna Wigh, som sitter i Sverigedemokraternas partistyrelse att det berodde på tidsbrist och att Pålsson inte hunnit yttra sig.

Men Bernt Grönblad är kritisk till att inget beslut har fattats.

– Det är mycket olyckligt och det har jag meddelat partistyrelsen vi vill ha ett avgörande. Vad det blir är inte det allra viktigaste, det viktiga är att vi får klart för oss var ribban ligger om vad man kan göra, säger Grönblad

På frågan om Bernt Grönblad kommer att kunna samarbeta med Stefan Pålsson i framtiden om partiet beslutar att låta honom stanna, svarar Grönblad att inte kan tänka sig det.

Till Norrtelje Tidning uppger Pålsson att han kommer att sitta kvar som politisk vilde i fullmäktige om han utesluts ur partiet.
Daniel Vergara

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.