Politiker i SD-Norrtälje kan inte samarbeta

Publicerad 2012-02-02

I Norrtälje kan de två sverigedemokratiska ledamöterna i kommunfullmäktige Bernt Grönblad och Stefan Pålsson inte samarbeta med varandra, rapporterar Norrtelje Tidning.

Anledningen till samarbetsproblemen är att Pålsson skrivit rasistiska kommentarer på sin Facebooksida och haft bilder på lättklädda damer. Själv har Pålsson till Norrtelje tidning försvarat inläggen med att han har "sjuk humor" .

– Det har kommit skärmdumpar från riksdagsombudsmännen om att han ska skrivit rasistiska kommentarer på Facebook. Det går naturligtvis inte att samarbeta när han har det skämtlynnet som han påstår att han har, säger Grönblad till Expo.se.

Facebookinläggen som Pålsson publicerat har lett till att ett uteslutningsärende startats mot honom. I måndags skulle ett beslut tas på Sverigedemokraternas styrelsemöte, men beslutet sköts upp. Till Norrtelje Tidning uppger Hanna Wigh, som sitter i Sverigedemokraternas partistyrelse att det berodde på tidsbrist och att Pålsson inte hunnit yttra sig.

Men Bernt Grönblad är kritisk till att inget beslut har fattats.

– Det är mycket olyckligt och det har jag meddelat partistyrelsen vi vill ha ett avgörande. Vad det blir är inte det allra viktigaste, det viktiga är att vi får klart för oss var ribban ligger om vad man kan göra, säger Grönblad

På frågan om Bernt Grönblad kommer att kunna samarbeta med Stefan Pålsson i framtiden om partiet beslutar att låta honom stanna, svarar Grönblad att inte kan tänka sig det.

Till Norrtelje Tidning uppger Pålsson att han kommer att sitta kvar som politisk vilde i fullmäktige om han utesluts ur partiet.
Daniel Vergara

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA