Presskonferens efter ny rasistskandal

Publicerad 2012-11-29

Sverigedemokraterna kallar till presskonferens efter att riksdagsledamoten Lars Isovaara polisanmälts för att ha förolämpat en vakt. Sverigedemokraterna har hävdat att Isovaara handlat i affekt efter att blivit rånad på sin väska. Senare visade det sig dock väskan glömts på en bar.

På onsdagen påstod Sverigedemokraterna att riksdagsledamoten Lars Isovaara rånats på sin väska och att han i affekt efter händelsen gråtandes sagt till en vakt att han "tröttnat på invandringssamhället". Lars Isovaara upprättade även en polisanmälan med anledning av rånet.

Väskan hittades dock på den krog som Isovaara besökt samma kväll som det påstådda rånet ska ha inträffat. På krogen hade Isovaara uppträtt störande mot andra gäster, rapporterar Expressen.

Efter att uppgifterna kom fram om att väskan hittats sa Jimmie Åkesson att det måste få allvarliga konsekvenser för Isovaara om han vilselett partiet.

På torsdagsmorgonen meddelade partiet att man kommer att hålla en presskonferens i riksdagen kl 11

Artikeln kommer att uppdateras
Daniel Vergara

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA