Protester mot antisemitism i Ungern

Publicerad 2012-12-03
Nya antisemitiska utspel från Jobbik-politiker
Ytterligare en Jobbik-politiker har uttryckt sig antisemitiskt. I en TV-debatt krävde Elöd Novák att politikern Katalin Ertsey i oppositionspartiet LMP lämnar parlamentet eftersom hon har ett Israeliskt pass.

Förra veckan krävde vice-partiledaren Márton Gyöngyösi att det upprättas en lista över personer med "judiskt ursprung".

Stora demonstrationer mot Jobbik
DW. Tiotusentals samlades för att protestera i Budapest mot antisemitism efter att Jobbik krävt att Ungerns judar ska kartläggas. I talarstolen representerades såväl regeringspartier och oppositionen. Márton Gyöngyösi som kommit med utspelet, hävdade att han blivit missförstådd och att det "bara" är parlamentsledamöter som han vill kartlägga.

Jobbik har i ett pressmedelande skrivit att de som protesterat mot partiet är "politiska alarmister".

Politiker oroliga för nazists intåg i kommunfullmäktige
Aftonbladet. Curt Linusson, som representerar nazistiska Svenskarnas parti är på väg in i Lidköpings kommunfullmäktige på Sverigedemokraternas mandat. Det har lett till oro bland ledamöter. Kommunens säkerhetsansvarige har kontaktat polis och väktare och förbereder sig för ordningsstörningar.
Expo

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA