Protester mot antisemitism i Ungern

Publicerad 2012-12-03
Nya antisemitiska utspel från Jobbik-politiker
Ytterligare en Jobbik-politiker har uttryckt sig antisemitiskt. I en TV-debatt krävde Elöd Novák att politikern Katalin Ertsey i oppositionspartiet LMP lämnar parlamentet eftersom hon har ett Israeliskt pass.

Förra veckan krävde vice-partiledaren Márton Gyöngyösi att det upprättas en lista över personer med "judiskt ursprung".

Stora demonstrationer mot Jobbik
DW. Tiotusentals samlades för att protestera i Budapest mot antisemitism efter att Jobbik krävt att Ungerns judar ska kartläggas. I talarstolen representerades såväl regeringspartier och oppositionen. Márton Gyöngyösi som kommit med utspelet, hävdade att han blivit missförstådd och att det "bara" är parlamentsledamöter som han vill kartlägga.

Jobbik har i ett pressmedelande skrivit att de som protesterat mot partiet är "politiska alarmister".

Politiker oroliga för nazists intåg i kommunfullmäktige
Aftonbladet. Curt Linusson, som representerar nazistiska Svenskarnas parti är på väg in i Lidköpings kommunfullmäktige på Sverigedemokraternas mandat. Det har lett till oro bland ledamöter. Kommunens säkerhetsansvarige har kontaktat polis och väktare och förbereder sig för ordningsstörningar.
Expo

Visselblåsaren: Forskare med kopplingar till Ryssland sålde 50 miljoner Facebook-profiler till Trumps konsulter

Möjliggjorde politisk manipulation. Datafirman Cambridge Analytica, som spelade en nyckelroll i Brexit och Trumps valseger, har stängts av från Facebook efter vittnesmål från visselblåsare.

Här är aktörerna som sprider sitt hat på Youtube

Hatet på Youtube. Samtliga centrala aktörer inom den svenska vit makt-miljön använder Youtube för att nå ut med sin propaganda. De tio kanaler Expo tittat på har haft över 43 miljoner visningar.

Antimuslimsk organisations konto på Facebook stängts ned

Högerextremt konto stoppas. Facebook stänger ned sidor kopplade till den högerextrema och antimuslimska organisationen Britain First.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA