Rasistskandal på landslagsmatch

Publicerad 2012-10-17
Rasistskandal på landslagsmatch
The Guardian. U21-matchen mellan Serbien och England i fotboll urartade efter att England gjort mål i slutminuterna. Spelare i Englands landslag utsattes för rasistiska tillmälen och serbiska fans kastade föremål mot dem. England har anmält händelsen till UEFA.

Tre har gripits efter attack mot flyktingboende
Expressen. En flyktingförläggning i Arboga attackerades på tisdagen. Ett antal män krossade fönster och misshandlade en person. Timmar efter attacken greps tre män mellan 27 och 31 år gamla, alla tre har tidigare begått våldsbrott. Det är ännu inte klart vad motivet bakom attacken varit.

BNP-ledamot lämnar i protest mot partiledaren
The Guardian: Ledamoten Andrew Brons i det högerextrema partiet British National Party har lämnat Yorkshires parlament. Han menar att partiledaren Nick Griffin förstört partiet och att 90 procent av dess aktivister har lämnat. Brons uppger att han kommer att sitta kvar i parlamentet

Polis misshandlade en hemlös i en synagoga

DN: I New York, USA, har en polisskandal blossat upp efter att en övervakningskamera fångat hur två poliser misshandlar en man med slag, sparkar och pepparsprej i en synagoga. Mannen som utsattes för polisvåldet var hemlös och hade fått tillstånd att vistas i synagogans lokaler.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.


Sverigedemokraterna är ett hot mot demokratin

Söndagskrönika, Daniel Poohl. Samarbete eller inte? För den som vill öppna dörren för Sverigedemokraterna kan det vara värt att veta vad som väntar.