Rasistskandal på landslagsmatch

Publicerad 2012-10-17
Rasistskandal på landslagsmatch
The Guardian. U21-matchen mellan Serbien och England i fotboll urartade efter att England gjort mål i slutminuterna. Spelare i Englands landslag utsattes för rasistiska tillmälen och serbiska fans kastade föremål mot dem. England har anmält händelsen till UEFA.

Tre har gripits efter attack mot flyktingboende
Expressen. En flyktingförläggning i Arboga attackerades på tisdagen. Ett antal män krossade fönster och misshandlade en person. Timmar efter attacken greps tre män mellan 27 och 31 år gamla, alla tre har tidigare begått våldsbrott. Det är ännu inte klart vad motivet bakom attacken varit.

BNP-ledamot lämnar i protest mot partiledaren
The Guardian: Ledamoten Andrew Brons i det högerextrema partiet British National Party har lämnat Yorkshires parlament. Han menar att partiledaren Nick Griffin förstört partiet och att 90 procent av dess aktivister har lämnat. Brons uppger att han kommer att sitta kvar i parlamentet

Polis misshandlade en hemlös i en synagoga

DN: I New York, USA, har en polisskandal blossat upp efter att en övervakningskamera fångat hur två poliser misshandlar en man med slag, sparkar och pepparsprej i en synagoga. Mannen som utsattes för polisvåldet var hemlös och hade fått tillstånd att vistas i synagogans lokaler.

Visselblåsaren: Forskare med kopplingar till Ryssland sålde 50 miljoner Facebook-profiler till Trumps konsulter

Möjliggjorde politisk manipulation. Datafirman Cambridge Analytica, som spelade en nyckelroll i Brexit och Trumps valseger, har stängts av från Facebook efter vittnesmål från visselblåsare.

Här är aktörerna som sprider sitt hat på Youtube

Hatet på Youtube. Samtliga centrala aktörer inom den svenska vit makt-miljön använder Youtube för att nå ut med sin propaganda. De tio kanaler Expo tittat på har haft över 43 miljoner visningar.

Antimuslimsk organisations konto på Facebook stängts ned

Högerextremt konto stoppas. Facebook stänger ned sidor kopplade till den högerextrema och antimuslimska organisationen Britain First.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA