Rasistskandal på landslagsmatch

Publicerad 2012-10-17
Rasistskandal på landslagsmatch
The Guardian. U21-matchen mellan Serbien och England i fotboll urartade efter att England gjort mål i slutminuterna. Spelare i Englands landslag utsattes för rasistiska tillmälen och serbiska fans kastade föremål mot dem. England har anmält händelsen till UEFA.

Tre har gripits efter attack mot flyktingboende
Expressen. En flyktingförläggning i Arboga attackerades på tisdagen. Ett antal män krossade fönster och misshandlade en person. Timmar efter attacken greps tre män mellan 27 och 31 år gamla, alla tre har tidigare begått våldsbrott. Det är ännu inte klart vad motivet bakom attacken varit.

BNP-ledamot lämnar i protest mot partiledaren
The Guardian: Ledamoten Andrew Brons i det högerextrema partiet British National Party har lämnat Yorkshires parlament. Han menar att partiledaren Nick Griffin förstört partiet och att 90 procent av dess aktivister har lämnat. Brons uppger att han kommer att sitta kvar i parlamentet

Polis misshandlade en hemlös i en synagoga

DN: I New York, USA, har en polisskandal blossat upp efter att en övervakningskamera fångat hur två poliser misshandlar en man med slag, sparkar och pepparsprej i en synagoga. Mannen som utsattes för polisvåldet var hemlös och hade fått tillstånd att vistas i synagogans lokaler.

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA