Reportage i bild

Expo har prisats för sina reportage. Här har vi samlat några av dem i urval.

EXPO #1-2014


Minnet av ett folkmord


Nationalismen i Turkiet gör det svårt att tala om folkmordet av armenierna. Nästa år är det hundra år sedan det ägde rum.

EXPO #4-2013


Europas fascister förenas


På Polens självständighetsdag den 11 november fylldes Warszawas gator av tiotusentals nationalistiska demonstranter. Slagsmål och brinnande bilar ingick i firandet. Samtidigt, i svala sammanträdesrum, lades ännu en byggsten i en ny fascistisk international. På båda arenorna var svenskar på plats.

EXPO #3-2013


Ukip på frammarsch


UK Idependence Partys partiledare Nigel Farage utmanar de etablerade partierna med populism och främlingsfientlighet.

Expo #4-2012


Reportage: Hemma hos counterjihad


Reportern Annika Hamrud och fotografen Fredrik Persson reste till USA och den lilla staden Mursfreesboro. Politikerna i staden är rädda för att muslimerna håller på att ta över USA och de gör allt de kan för att stoppa den utvecklingen. Läs om hur muslimhatet blivit en del av etablissemanget.

Expo #3-2012


Reportage: Försoning


Det är snart 17 år sedan kriget i Bosnien tog slut och folkmordet upphörde. Men hur går man vidare när ens granne är ens tidigare fiende?

Expo #2-2012


Reportage: Oönskade


Sverige har kritiserats för att romer utvisas till länder där de hamnar i fattigdom eller diskrimineras. I Kosovo mötte vi romer, födda och uppvuxna i Sverige. I dag är deras största rädsla att de ska hamna på gatan och tvingas söka mat på soptippar.

Expo #1-2012


Reportage: EM-festen är hotad


Jacek Purski från den polska organisationen Never Again Association arbetar för att få bort högerextremism och rasism från fotbollsarenorna. Inför EM i sommar har han fullt upp.

Expo #1-2010


Fronten mot islam


Expos reporter Erik Sidenbladh följde den antimuslimska kampanjorganisationen English Defence Leagues väg mot, vad som utlovats, skulle bli deras största manifestation någonsin. Reportaget publiceras i Expo #1-2010. Här ger han sin syn på varför EDL:s utveckling är viktig att följa.

Verktyg: