Riskerar dödsstraff för gammalt mord

Publicerad 2012-03-01

Tre personer har gripits misstänkta för medhjälp till två mord på antirasister i Las Vegas i USA 1998. Tidigare har nazisten John Butler fällts för morden. Två av de åtalade riskerar dödsstraff om de fälls.

1998 sköts Daniel Shersty och Lin Newborn till döds i öknen utanför Las Vegas, båda två tillhörde en grupp som arbetade mot rasism. John Butler dömdes år 2000 för morden till två livstidsstraff. Hela tiden har åklagare misstänkt att Butler haft medhjälpare vid morden och på onsdagen åtalades flickvännen som John Butler hade då morden begicks, hennes bror och en manlig bekant, rapporterar Las Vegas Sun.

Enligt åklagarna blev Daniel Shersty och Lin Newborn bjudna till en fest av John Butlers flickvän. Hon körde ut dem i öknen och där sköts Shersty och Newborn ihjäl.

Butlers flickvän och hennes bror riskerar dödsstraff eller livstids fängelse om de döms. Den tredje misstänkte riskerar livstids fängelse och inte dödsstraff eftersom han var under 18 år då morden begicks.
Daniel Vergara

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA