Riskerar dödsstraff för gammalt mord

Publicerad 2012-03-01

Tre personer har gripits misstänkta för medhjälp till två mord på antirasister i Las Vegas i USA 1998. Tidigare har nazisten John Butler fällts för morden. Två av de åtalade riskerar dödsstraff om de fälls.

1998 sköts Daniel Shersty och Lin Newborn till döds i öknen utanför Las Vegas, båda två tillhörde en grupp som arbetade mot rasism. John Butler dömdes år 2000 för morden till två livstidsstraff. Hela tiden har åklagare misstänkt att Butler haft medhjälpare vid morden och på onsdagen åtalades flickvännen som John Butler hade då morden begicks, hennes bror och en manlig bekant, rapporterar Las Vegas Sun.

Enligt åklagarna blev Daniel Shersty och Lin Newborn bjudna till en fest av John Butlers flickvän. Hon körde ut dem i öknen och där sköts Shersty och Newborn ihjäl.

Butlers flickvän och hennes bror riskerar dödsstraff eller livstids fängelse om de döms. Den tredje misstänkte riskerar livstids fängelse och inte dödsstraff eftersom han var under 18 år då morden begicks.
Daniel Vergara

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA