Riskerar dödsstraff för gammalt mord

Publicerad 2012-03-01

Tre personer har gripits misstänkta för medhjälp till två mord på antirasister i Las Vegas i USA 1998. Tidigare har nazisten John Butler fällts för morden. Två av de åtalade riskerar dödsstraff om de fälls.

1998 sköts Daniel Shersty och Lin Newborn till döds i öknen utanför Las Vegas, båda två tillhörde en grupp som arbetade mot rasism. John Butler dömdes år 2000 för morden till två livstidsstraff. Hela tiden har åklagare misstänkt att Butler haft medhjälpare vid morden och på onsdagen åtalades flickvännen som John Butler hade då morden begicks, hennes bror och en manlig bekant, rapporterar Las Vegas Sun.

Enligt åklagarna blev Daniel Shersty och Lin Newborn bjudna till en fest av John Butlers flickvän. Hon körde ut dem i öknen och där sköts Shersty och Newborn ihjäl.

Butlers flickvän och hennes bror riskerar dödsstraff eller livstids fängelse om de döms. Den tredje misstänkte riskerar livstids fängelse och inte dödsstraff eftersom han var under 18 år då morden begicks.
Daniel Vergara

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.


Sverigedemokraterna är ett hot mot demokratin

Söndagskrönika, Daniel Poohl. Samarbete eller inte? För den som vill öppna dörren för Sverigedemokraterna kan det vara värt att veta vad som väntar.

Man misshandlad till döds vid nazistdemonstration i Finland

En 28-årig man har avlidit efter att ha blivit misshandlad i samband med att nazistiska Finska motståndsrörelsens demonstrerade förra helgen. Polisen är fortfarande förtegen om detaljerna kring dödsmisshandeln.