Romsk demonstration i Ungern

Publicerad 2012-10-18
Romsk demonstration i Ungern
Politics.hu. Omkring 300 personer demonstrerade i staden Miskolc mot hat och mot att romer görs till syndabockar för problemen i Ungern. Samtidigt som demonstrationen genomfördes hade det högerextrema partiet Jobbik en antiromsk demonstration i staden.


UEFA utreder rasistskandal i Serbien

The Guardian. Efter helgens U21-match i fotboll mellan Serbien och England har UEFA inlett en utredning mot de serbiska fansen. Under matchen gjorde fans apljud mot en engelsk spelare så fort han fick bollen. Det engelska fotbollsförbundet FA funderar på att bojkotta matcher i Serbien efter rasismen på läktaren. Samtidigt förnekar det serbiska fotbollsförbundet att någon rasism överhuvudtaget förekommit.

Planerade att spränga Federal reserve
DN. En man har gripits i USA för at ha planerat att spränga den amerikanska centralbanken Federal reserve i New York. Den 21-årgie medborgaren i Bangladesh hade placerat vad han trodde var en 453 kilo tung bomb utanför centralbanken. Bomben var i själva verket en attrapp som han fått av personer i FBI.

Dömd till att skriva uppsatts om rasism

Derry Journal. En man i Derry, Irland har dömts av domstolen att skriva en uppsatts om rasism och varför det är fel med rasism. Det efter att han ropat rasistiska slagord och gjort hitlerhälsningar mot en 14- eller 16-årig flicka. Mannen dömdes även till villkorlig dom på 18 månader och att betala flickan skadestånd.

Ungern röstar om flyktingmottagning – det här behöver du känna till

Val i Ungern. På söndag går ungrarna till val om landet ska ta emot flyktingar inom EU:s omfördelningssystem. Regeringspartiet Fidesz har under månader genomfört en massiv främlingsfientlig kampanj. Resultatet av omröstningen kan få stora konsekvenser för Europas flyktingpolitik.

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.