Romska protester mot Jobbik

Publicerad 2012-10-16

Romsk demonstration mot Jobbik


POLITICS: Romska grupper i Ungern förbereder en stor motdemonstration i samband med att Jobbik samlas stadens Avas. Icke-statliga organisationer i Miskolc har publicerat ett öppet brev där de ber Jobbik inte att hålla sin demonstration.


Antisemitiska "skämt" sprids på Twitter


HAARETZ: Den franska antirasistiska organisationen SOS Racisme funderar på att lämna in ett klagomål mot mikrobloggen Twitter efter att antalet antisemitiska tweets under senare tid kraftigt ökat. "UnBonJuif", vilket betyder ungefär "En god jude" har på kort tid blivit den tredje mest populära hashtagen. Tagen används i samband med att antisemitiska skämt sprids.


Protest mot EDL-demonstration


NETWORK NORWISH: Kristna grupper i brittiska Norwish protesterar mot en kommande EDL-demonstration. "English Defence League avsikt att arrangera en demonstration i Norwich är helt ovälkommet. Norwich har en lång historia av att välkomna främlingar, ofta i stora antal." skriver de bland annat i sitt uttalande. EDL planerar att hålla en demonstration i Norwish den 10 november.


Al-Qaida uppmanar till fortsatta attacker


AFTONBLADET: Al-Qaida ledaren Ayman al-Zawahri kallar attackerna som varit efter den uppmärksammade filmen om profeten Muhammed för "ärliga och nitiska". Han uppmanar demonstranterna att fortsätta att för ett heligt krig mot USA och Israel. Protesterna mot amatörfilmen "Innocence of Muslims" har bland annat lett till att amerikansk ambassadpersonal i Libyen dödats.

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro