Romska protester mot Jobbik

Publicerad 2012-10-16

Romsk demonstration mot Jobbik


POLITICS: Romska grupper i Ungern förbereder en stor motdemonstration i samband med att Jobbik samlas stadens Avas. Icke-statliga organisationer i Miskolc har publicerat ett öppet brev där de ber Jobbik inte att hålla sin demonstration.


Antisemitiska "skämt" sprids på Twitter


HAARETZ: Den franska antirasistiska organisationen SOS Racisme funderar på att lämna in ett klagomål mot mikrobloggen Twitter efter att antalet antisemitiska tweets under senare tid kraftigt ökat. "UnBonJuif", vilket betyder ungefär "En god jude" har på kort tid blivit den tredje mest populära hashtagen. Tagen används i samband med att antisemitiska skämt sprids.


Protest mot EDL-demonstration


NETWORK NORWISH: Kristna grupper i brittiska Norwish protesterar mot en kommande EDL-demonstration. "English Defence League avsikt att arrangera en demonstration i Norwich är helt ovälkommet. Norwich har en lång historia av att välkomna främlingar, ofta i stora antal." skriver de bland annat i sitt uttalande. EDL planerar att hålla en demonstration i Norwish den 10 november.


Al-Qaida uppmanar till fortsatta attacker


AFTONBLADET: Al-Qaida ledaren Ayman al-Zawahri kallar attackerna som varit efter den uppmärksammade filmen om profeten Muhammed för "ärliga och nitiska". Han uppmanar demonstranterna att fortsätta att för ett heligt krig mot USA och Israel. Protesterna mot amatörfilmen "Innocence of Muslims" har bland annat lett till att amerikansk ambassadpersonal i Libyen dödats.

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA