Romska protester mot Jobbik

Publicerad 2012-10-16

Romsk demonstration mot Jobbik


POLITICS: Romska grupper i Ungern förbereder en stor motdemonstration i samband med att Jobbik samlas stadens Avas. Icke-statliga organisationer i Miskolc har publicerat ett öppet brev där de ber Jobbik inte att hålla sin demonstration.


Antisemitiska "skämt" sprids på Twitter


HAARETZ: Den franska antirasistiska organisationen SOS Racisme funderar på att lämna in ett klagomål mot mikrobloggen Twitter efter att antalet antisemitiska tweets under senare tid kraftigt ökat. "UnBonJuif", vilket betyder ungefär "En god jude" har på kort tid blivit den tredje mest populära hashtagen. Tagen används i samband med att antisemitiska skämt sprids.


Protest mot EDL-demonstration


NETWORK NORWISH: Kristna grupper i brittiska Norwish protesterar mot en kommande EDL-demonstration. "English Defence League avsikt att arrangera en demonstration i Norwich är helt ovälkommet. Norwich har en lång historia av att välkomna främlingar, ofta i stora antal." skriver de bland annat i sitt uttalande. EDL planerar att hålla en demonstration i Norwish den 10 november.


Al-Qaida uppmanar till fortsatta attacker


AFTONBLADET: Al-Qaida ledaren Ayman al-Zawahri kallar attackerna som varit efter den uppmärksammade filmen om profeten Muhammed för "ärliga och nitiska". Han uppmanar demonstranterna att fortsätta att för ett heligt krig mot USA och Israel. Protesterna mot amatörfilmen "Innocence of Muslims" har bland annat lett till att amerikansk ambassadpersonal i Libyen dödats.

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA