Ropade "Heil Hitler" och spottade på en polis

Publicerad 2012-02-29

En 60-årig man som på ett tåg skrikit "Heil Hitler" och slagit en polis i ansiktet dömdes på tisdagen till fängelse av Örebro tingsrätt.

På ett tåg mellan Göteborg och Halmstad i juni förra året började mannen som var berusad att uppträda stökigt. När vakterna försökte lugna ner honom blev han aggressiv och skrek "Heil Hitler". I Halmstad då mannen skulle gripas satte han sig till motvärn och spottade på en polis. Väl inne i polisbilen slog han en annan polis i ansiktet.

60-åringen som förekommer 49 gånger i belastningsregistret och tidigare dömts för bland annat misshandel, uppger till tingsrätten att han inte minns någonting av det inträffade. Allt han minns är att han pratat med ett par ungdomar.

Örebro tingsrätt dömer mannen för hets mot folkgrupp, våldsamt motstånd, våld mot tjänsteman och förgripelse mot tjänsteman till en månads fängelse.
Daniel Vergara

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.


Sverigedemokraterna är ett hot mot demokratin

Söndagskrönika, Daniel Poohl. Samarbete eller inte? För den som vill öppna dörren för Sverigedemokraterna kan det vara värt att veta vad som väntar.