Ropade "Heil Hitler" och spottade på en polis

Publicerad 2012-02-29

En 60-årig man som på ett tåg skrikit "Heil Hitler" och slagit en polis i ansiktet dömdes på tisdagen till fängelse av Örebro tingsrätt.

På ett tåg mellan Göteborg och Halmstad i juni förra året började mannen som var berusad att uppträda stökigt. När vakterna försökte lugna ner honom blev han aggressiv och skrek "Heil Hitler". I Halmstad då mannen skulle gripas satte han sig till motvärn och spottade på en polis. Väl inne i polisbilen slog han en annan polis i ansiktet.

60-åringen som förekommer 49 gånger i belastningsregistret och tidigare dömts för bland annat misshandel, uppger till tingsrätten att han inte minns någonting av det inträffade. Allt han minns är att han pratat med ett par ungdomar.

Örebro tingsrätt dömer mannen för hets mot folkgrupp, våldsamt motstånd, våld mot tjänsteman och förgripelse mot tjänsteman till en månads fängelse.
Daniel Vergara

Visselblåsaren: Forskare med kopplingar till Ryssland sålde 50 miljoner Facebook-profiler till Trumps konsulter

Möjliggjorde politisk manipulation. Datafirman Cambridge Analytica, som spelade en nyckelroll i Brexit och Trumps valseger, har stängts av från Facebook efter vittnesmål från visselblåsare.

Här är aktörerna som sprider sitt hat på Youtube

Hatet på Youtube. Samtliga centrala aktörer inom den svenska vit makt-miljön använder Youtube för att nå ut med sin propaganda. De tio kanaler Expo tittat på har haft över 43 miljoner visningar.

Antimuslimsk organisations konto på Facebook stängts ned

Högerextremt konto stoppas. Facebook stänger ned sidor kopplade till den högerextrema och antimuslimska organisationen Britain First.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA