Ropade "Heil Hitler" och spottade på en polis

Publicerad 2012-02-29

En 60-årig man som på ett tåg skrikit "Heil Hitler" och slagit en polis i ansiktet dömdes på tisdagen till fängelse av Örebro tingsrätt.

På ett tåg mellan Göteborg och Halmstad i juni förra året började mannen som var berusad att uppträda stökigt. När vakterna försökte lugna ner honom blev han aggressiv och skrek "Heil Hitler". I Halmstad då mannen skulle gripas satte han sig till motvärn och spottade på en polis. Väl inne i polisbilen slog han en annan polis i ansiktet.

60-åringen som förekommer 49 gånger i belastningsregistret och tidigare dömts för bland annat misshandel, uppger till tingsrätten att han inte minns någonting av det inträffade. Allt han minns är att han pratat med ett par ungdomar.

Örebro tingsrätt dömer mannen för hets mot folkgrupp, våldsamt motstånd, våld mot tjänsteman och förgripelse mot tjänsteman till en månads fängelse.
Daniel Vergara

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA