Sångare åtalas för låt om högerextremt seriemord

Publicerad 2012-02-22

Sångaren i det tyska bandet "Gigi & Die braunen Stadtmusikanten." har åtalats för att uppvigla till rasism. I en sång som han skrivit sjunger han om en serie mord som misstänks ha begåtts av högerextremister.

En talesman för de tyska åklagarna som leder utredningen, Alexander Retemeyer, säger till AFP att sångaren åtalas för att uppvigla till rasism. Förutom sången som lett till åtal, utreds en sångtext om att "alla turkar ska deporteras till Istanbul" och en annan låttext som förnekar Förintelsen. Alla sånger som utreds ligger på en skiva med namnet "Hitler lever".

I dagsläget misstänks endast sångaren för brott eftersom det är han som skrivit texterna.
Daniel Vergara

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro