Sångare åtalas för låt om högerextremt seriemord

Publicerad 2012-02-22

Sångaren i det tyska bandet "Gigi & Die braunen Stadtmusikanten." har åtalats för att uppvigla till rasism. I en sång som han skrivit sjunger han om en serie mord som misstänks ha begåtts av högerextremister.

En talesman för de tyska åklagarna som leder utredningen, Alexander Retemeyer, säger till AFP att sångaren åtalas för att uppvigla till rasism. Förutom sången som lett till åtal, utreds en sångtext om att "alla turkar ska deporteras till Istanbul" och en annan låttext som förnekar Förintelsen. Alla sånger som utreds ligger på en skiva med namnet "Hitler lever".

I dagsläget misstänks endast sångaren för brott eftersom det är han som skrivit texterna.
Daniel Vergara

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA