Sannfinländare anmäld för hets mot folkgrupp

Publicerad 2012-10-31
Sannfinländare anmäld för hets mot folkgrupp
YLE. Den nyinvalde Sannfinländaren i Vasa Kim Sorvari har anmälts för hets mot folkgrupp. Det är en insändare i tidningen Pohjalainen som anmälts. Sorvari skriver att flyktingar inte vill jobba eller integrera sig i samhället.

Fotbollsklubb tar avstånd från antisemitism

JTA: Den holländska fotbollsklubben FC Utrecht uppger att klubben inte kommer att acceptera någon form av rasism på läktarna. Uttalandet gjordes med anledning av skandalmatchen mot FC Groningen förra fredagen då fans sjöng antisemitiska sånger.

Man gripen med sprängämnen kan tillhöra högerextrem rörelse

SPLC: En 46-årig man som gripits med 65 kilogram sprängämne i Kentucky, USA, kan tillhöra den högerextrema "Sovereign Citzen"-rörelsen. I ett formulär har 46-åringen skrivit in att han är gäldenär till sig själv. Det är vanligt att Sovereign Citzen-anhängare uppger det för att komma undan ekonomiska skyldigheter. Polisen uppger dock att de inte vet om mannen tillhör rörelsen.

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA