Sannfinländare anmäld för hets mot folkgrupp

Publicerad 2012-10-31
Sannfinländare anmäld för hets mot folkgrupp
YLE. Den nyinvalde Sannfinländaren i Vasa Kim Sorvari har anmälts för hets mot folkgrupp. Det är en insändare i tidningen Pohjalainen som anmälts. Sorvari skriver att flyktingar inte vill jobba eller integrera sig i samhället.

Fotbollsklubb tar avstånd från antisemitism

JTA: Den holländska fotbollsklubben FC Utrecht uppger att klubben inte kommer att acceptera någon form av rasism på läktarna. Uttalandet gjordes med anledning av skandalmatchen mot FC Groningen förra fredagen då fans sjöng antisemitiska sånger.

Man gripen med sprängämnen kan tillhöra högerextrem rörelse

SPLC: En 46-årig man som gripits med 65 kilogram sprängämne i Kentucky, USA, kan tillhöra den högerextrema "Sovereign Citzen"-rörelsen. I ett formulär har 46-åringen skrivit in att han är gäldenär till sig själv. Det är vanligt att Sovereign Citzen-anhängare uppger det för att komma undan ekonomiska skyldigheter. Polisen uppger dock att de inte vet om mannen tillhör rörelsen.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.


Sverigedemokraterna är ett hot mot demokratin

Söndagskrönika, Daniel Poohl. Samarbete eller inte? För den som vill öppna dörren för Sverigedemokraterna kan det vara värt att veta vad som väntar.