Sannfinländare anmäld för hets mot folkgrupp

Publicerad 2012-10-31
Sannfinländare anmäld för hets mot folkgrupp
YLE. Den nyinvalde Sannfinländaren i Vasa Kim Sorvari har anmälts för hets mot folkgrupp. Det är en insändare i tidningen Pohjalainen som anmälts. Sorvari skriver att flyktingar inte vill jobba eller integrera sig i samhället.

Fotbollsklubb tar avstånd från antisemitism

JTA: Den holländska fotbollsklubben FC Utrecht uppger att klubben inte kommer att acceptera någon form av rasism på läktarna. Uttalandet gjordes med anledning av skandalmatchen mot FC Groningen förra fredagen då fans sjöng antisemitiska sånger.

Man gripen med sprängämnen kan tillhöra högerextrem rörelse

SPLC: En 46-årig man som gripits med 65 kilogram sprängämne i Kentucky, USA, kan tillhöra den högerextrema "Sovereign Citzen"-rörelsen. I ett formulär har 46-åringen skrivit in att han är gäldenär till sig själv. Det är vanligt att Sovereign Citzen-anhängare uppger det för att komma undan ekonomiska skyldigheter. Polisen uppger dock att de inte vet om mannen tillhör rörelsen.

Visselblåsaren: Forskare med kopplingar till Ryssland sålde 50 miljoner Facebook-profiler till Trumps konsulter

Möjliggjorde politisk manipulation. Datafirman Cambridge Analytica, som spelade en nyckelroll i Brexit och Trumps valseger, har stängts av från Facebook efter vittnesmål från visselblåsare.

Här är aktörerna som sprider sitt hat på Youtube

Hatet på Youtube. Samtliga centrala aktörer inom den svenska vit makt-miljön använder Youtube för att nå ut med sin propaganda. De tio kanaler Expo tittat på har haft över 43 miljoner visningar.

Antimuslimsk organisations konto på Facebook stängts ned

Högerextremt konto stoppas. Facebook stänger ned sidor kopplade till den högerextrema och antimuslimska organisationen Britain First.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA