Sannfinländare betalar partikamrats böter

Publicerad 2012-03-01

Sannfinländaren och riksdagsledamoten James Hirvisaari dömdes i december förra året till böter för hets mot folkgrupp. Nu betalar tre partikamrater hans böter.

De Sannfinländska riksdagsledamöterna Jussi Halla-aho, Juho Erola och Olli Immonen skriver i ett pressmeddelande att de kommer att betala sin partikamrats böter eftersom de delar hans "oro över problemen med invandringen.", rapporterar Österbottens Tidning.

James Hirvisaari dömdes till böter för hets mot folkgrupp av Kouvolas hovrätt för han skrev nedsättande om muslimer på ett blogginlägg 2010. Han hade tidigare friats av Päijänne-Tavastlands tingsrätt.
Daniel Vergara

Organisationer och begrepp i artikeln

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA