Sannfinländare betalar partikamrats böter

Publicerad 2012-03-01

Sannfinländaren och riksdagsledamoten James Hirvisaari dömdes i december förra året till böter för hets mot folkgrupp. Nu betalar tre partikamrater hans böter.

De Sannfinländska riksdagsledamöterna Jussi Halla-aho, Juho Erola och Olli Immonen skriver i ett pressmeddelande att de kommer att betala sin partikamrats böter eftersom de delar hans "oro över problemen med invandringen.", rapporterar Österbottens Tidning.

James Hirvisaari dömdes till böter för hets mot folkgrupp av Kouvolas hovrätt för han skrev nedsättande om muslimer på ett blogginlägg 2010. Han hade tidigare friats av Päijänne-Tavastlands tingsrätt.
Daniel Vergara

Organisationer och begrepp i artikeln

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA