Sannfinländare betalar partikamrats böter

Publicerad 2012-03-01

Sannfinländaren och riksdagsledamoten James Hirvisaari dömdes i december förra året till böter för hets mot folkgrupp. Nu betalar tre partikamrater hans böter.

De Sannfinländska riksdagsledamöterna Jussi Halla-aho, Juho Erola och Olli Immonen skriver i ett pressmeddelande att de kommer att betala sin partikamrats böter eftersom de delar hans "oro över problemen med invandringen.", rapporterar Österbottens Tidning.

James Hirvisaari dömdes till böter för hets mot folkgrupp av Kouvolas hovrätt för han skrev nedsättande om muslimer på ett blogginlägg 2010. Han hade tidigare friats av Päijänne-Tavastlands tingsrätt.
Daniel Vergara

Organisationer och begrepp i artikeln

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.