Sannfinländare uppmanade till mord på statsministern

Publicerad 2012-10-01
Sannfinländare "patriotiskt att döda statsministern"
Yle. Polisen kan inleda en förundersökning mot sannfinländaren och kommunpolitikern Amon Rautiainen i Kotka. På Facebook har han skrivit att det vore patriotiskt att döda statsministern och finansministern. Han skrev även att muslimer ska kokas levande. Politikern tog i efterhand bort inläggen. Han säger att han inte visste att de skulle bli offentliga och att det han skrivit var menat som ett skämt.

Släppta efter attack mot den judiska församlingen

De två unga män som greps misstänkta för att ha sprängt en pjäs och krossat en ruta på den judiska församlingen i Malmö släpptes på fredagen. De är fortfarande misstänkta för skadegörelse, men båda nekar till brott.

En gripen efter antimuslimsk film
Washington Post. Nakoula Basseley Nakoula som misstänks ligga bakom den antimuslimska filmen Innocence of Muslims har gripits i USA. Han är misstänkt för att ha brutit mot sin villkorliga dom från 2010. Efter att ha dömts för checkbedrägeri förbjöds han använda internet utan sin övervakares tillstånd. Han får inte heller använda sig av alias. Nakoula anklagas för att till pressen ha utgett sig för att heta Sam Bacile i samband med att Innocence of Muslims uppmärksammades. Han sa även att han var producent till filmen. Nakoula riskerar nu två års fängelse.

Lugnt när Scotish Defence Leauge demonstrerade

Belfast Telegraph. Ett 60 tal Scotish Defence Leauge supportrar demonstrerade i fredags utanför det skotska parlamentet. Samtidigt tågade cirka 300 antirasister till platsen. Polisen skiljde antirasisterna från högerextremisterna. Båda manifestationerna gick fredligt till och polisen har inte rapporterat om några sammandrabbningar.
Expo

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA