Sannfinländare överklagar dom

Publicerad 2012-02-09

Förra året dömdes den sannfinländske riksdagsledamoten James Hirvisaari för hets mot folkgrupp. Nu vill Hirvisaari att högsta domstolen prövar fallet.

Förra två år sedan skrev Hirvisaari ett blogginlägg för nättidningen Uusi-Suomi där han förnedrade och förolämpade muslimer. Hivisaari friades först av tingsrätten, men fälldes för hets mot folkgrupp av hovrätten.

Nu ska högsta domstolen besluta sig för om de ska ta upp Hirvisaaris fall, rapporterar Yle Nyheter.
Daniel Vergara

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA