SD kallar till presskonferens efter ny rasistskandal

Publicerad 2012-11-29

Sverigedemokraterna kallar till presskonferens efter att riksdagsledamoten Lars Isovaara polisanmälts för att ha förolämpat en vakt. Sverigedemokraterna har hävdat att Isovaara handlat i affekt efter att blivit rånad på sin väska. Senare visade det sig dock väskan glömts på en bar.

På onsdagen påstod Sverigedemokraterna att riksdagsledamoten Lars Isovaara rånats på sin väska och att han i affekt efter händelsen gråtandes sagt till en vakt att han "tröttnat på invandringssamhället". Lars Isovaara upprättade även en polisanmälan med anledning av rånet.

Väskan hittades dock på den krog som Isovaara besökt samma kväll som det påstådda rånet ska ha inträffat. På krogen hade Isovaara uppträtt störande mot andra gäster, rapporterar Expressen.

Efter att uppgifterna kom fram om att väskan hittats sa Jimmie Åkesson att det måste få allvarliga konsekvenser för Isovaara om han vilselett partiet.

På torsdagsmorgonen meddelade partiet att man kommer att hålla en presskonferens i riksdagen kl 11

Artikeln kommer att uppdateras
Daniel Vergara

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.


Sverigedemokraterna är ett hot mot demokratin

Söndagskrönika, Daniel Poohl. Samarbete eller inte? För den som vill öppna dörren för Sverigedemokraterna kan det vara värt att veta vad som väntar.