SD kallar till presskonferens efter ny rasistskandal

Publicerad 2012-11-29

Sverigedemokraterna kallar till presskonferens efter att riksdagsledamoten Lars Isovaara polisanmälts för att ha förolämpat en vakt. Sverigedemokraterna har hävdat att Isovaara handlat i affekt efter att blivit rånad på sin väska. Senare visade det sig dock väskan glömts på en bar.

På onsdagen påstod Sverigedemokraterna att riksdagsledamoten Lars Isovaara rånats på sin väska och att han i affekt efter händelsen gråtandes sagt till en vakt att han "tröttnat på invandringssamhället". Lars Isovaara upprättade även en polisanmälan med anledning av rånet.

Väskan hittades dock på den krog som Isovaara besökt samma kväll som det påstådda rånet ska ha inträffat. På krogen hade Isovaara uppträtt störande mot andra gäster, rapporterar Expressen.

Efter att uppgifterna kom fram om att väskan hittats sa Jimmie Åkesson att det måste få allvarliga konsekvenser för Isovaara om han vilselett partiet.

På torsdagsmorgonen meddelade partiet att man kommer att hålla en presskonferens i riksdagen kl 11

Artikeln kommer att uppdateras
Daniel Vergara

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA