SD kartlägger riksdagsmäns ursprung

Publicerad 2012-11-20
SD kartlägger riksdagsmäns ursprung
Expressen. Sverigedemokraterna har krävt att riksdagens utredningstjänst, RUT, ska kartlägga vilka riksdagsledamöter som har dubbla medborgarskap. RUT gjorde inte granskningen med hänvisning till att den skulle kunna bryta mot personuppgiftslagen. Sverigedemokraternas riksdagsledamöter Kent Ekeroth och Thoralf Alfsson har lagt en motion om att förbjuda personer med dubbla medborgarskap riksdagsuppdrag.

Åklagare tar ställning till SD-utredning

DN. På tisdags förmiddagen beslutar, Mats Åhlund, åklagare på riksenheten för polismål om utredningen mot de tre sverigedemokraterna som var inblandade i ett bråk i centrala Stockholm 2010 ska fortsätta. Åhlund ska ta in ytterligare underlag utöver filmen.

FP-politiker "Afrikaner vill rasera våra seder"

Aftonbladet: "Afrikaner är knappast särskilt bekanta med européiska seder och bruk och vill i många avseenden uppenbarligen rasera dessa!", skrev Göran Benedicks, gruppledare för Folkpartiet i Gnesta på sin blogg. Politikern har skrivit flera rasistiska inlägg och nu utreds han av partiet. Benedicks hävdar att hans blogg har hackats.

Bara en SD-politiker kvar i Borås kommunfullmäktige

GP: Nu har även kommunpolitikern i Borås Dennis Fernholm lämnat Sverigedemokraterna. Det innebär att partiet förlorat kontrollen över 5 av sina sex mandat i Borås. Expo Idag har tidigare rapporterat om att Fernholm hotat att lämna partiet i samband med att den tidigare gruppledaren Krister Maconi avgått från sina uppdrag i partiet. Bakom alla avhoppen i Borås finns en internkonflikt. Bland annat har den tidigare ledningen anklagats för ekonomiska oegentligheter.
Expo

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA