SD kartlägger riksdagsmäns ursprung

Publicerad 2012-11-20
SD kartlägger riksdagsmäns ursprung
Expressen. Sverigedemokraterna har krävt att riksdagens utredningstjänst, RUT, ska kartlägga vilka riksdagsledamöter som har dubbla medborgarskap. RUT gjorde inte granskningen med hänvisning till att den skulle kunna bryta mot personuppgiftslagen. Sverigedemokraternas riksdagsledamöter Kent Ekeroth och Thoralf Alfsson har lagt en motion om att förbjuda personer med dubbla medborgarskap riksdagsuppdrag.

Åklagare tar ställning till SD-utredning

DN. På tisdags förmiddagen beslutar, Mats Åhlund, åklagare på riksenheten för polismål om utredningen mot de tre sverigedemokraterna som var inblandade i ett bråk i centrala Stockholm 2010 ska fortsätta. Åhlund ska ta in ytterligare underlag utöver filmen.

FP-politiker "Afrikaner vill rasera våra seder"

Aftonbladet: "Afrikaner är knappast särskilt bekanta med européiska seder och bruk och vill i många avseenden uppenbarligen rasera dessa!", skrev Göran Benedicks, gruppledare för Folkpartiet i Gnesta på sin blogg. Politikern har skrivit flera rasistiska inlägg och nu utreds han av partiet. Benedicks hävdar att hans blogg har hackats.

Bara en SD-politiker kvar i Borås kommunfullmäktige

GP: Nu har även kommunpolitikern i Borås Dennis Fernholm lämnat Sverigedemokraterna. Det innebär att partiet förlorat kontrollen över 5 av sina sex mandat i Borås. Expo Idag har tidigare rapporterat om att Fernholm hotat att lämna partiet i samband med att den tidigare gruppledaren Krister Maconi avgått från sina uppdrag i partiet. Bakom alla avhoppen i Borås finns en internkonflikt. Bland annat har den tidigare ledningen anklagats för ekonomiska oegentligheter.
Expo

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Fördubbling av rasistiska våldsdåd i Tyskland

Antalet rasistiska våldsdåd har fördubblats i Tyskland jämfört med förra året. Våldet i år har hittills krävt sju personers liv. Sammanlagt har mer än 1 800 hatbrott mot flyktingar registrerats.

Oscar Sjöstedt gick på nazistspelning – försvarades av Åkesson

Sjöstedt på nazistspelning. SD:s ekonomiske talesperson Oscar Sjöstedt gick på en nazistspelning år 2005. Tilltaget försvarades av Jimmie Åkesson. Det kan Expo avslöja. Den senaste veckan har det publicerats flera besvärande uppgifter om Sjöstedts förhållande till nazismen.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro