SD misslyckas med sin nya strategi

Publicerad 2012-01-03

På Sverigedemokraternas landsdagar i fjol slog partiet fast att det var dags för en förändring av retoriken. Partiet skulle "inte stå i hörnet och skrika" utan istället ta ansvar. Det var dags för en mjukare framtoning.

På Aftonbladet Debatt skriver Jimmie Åkesson idag "Jag lovar att förmedla en sannare bild av vårt parti genom att till exempel inom kriminalpolitiken belysa ett mjukare perspektiv, att lyfta fram brottsoffrens situation, att prata om brottsprevention".

Samtidigt är Sveriges tredje största stad drabbat av sorg. En 15-årig pojke sköts på nyårsnatten och avled senare på sjukhus. Idag sköts en 50-årig man på öppen gata. Även denna gång med dödlig utgång.

Enligt Jimmie Åkesson är det med andra ord dags att prata om dödsoffren; den 15-åriga pojken, den 50-åriga mannen och deras anhöriga. Föräldrar som mist sina barn. Eventuella syskon som förlorat sina bröder.

Men Jimmies närmaste medarbetare verkar tycka något helt annat. Åkessons pressekreterare Linus Bylund, svarade idag ledarskribenten Sakine Madon som på Twitter ställde sig frågan vad som egentligen händer i Malmö med följande ord: "Jadu, vad är det som händer egentligen? Som man sår får man skörda? Som man bäddar får man ligga? Typ. Okänsligt och drygt? Måhända".

Senare menade Bylund som också är ordförande för Sverigedemokraternas i Stockholms stad att "invandringspolitiken kostar människoliv och ofantliga summor skattepengar - varje dag". Osmakligt? Ja. Ett hån mot offren och dess anhöriga? Givetvis. Men framförallt visar Bylunds utfall att Jimmie Åkessons tal om en mjukare framtoning inte har fått gehör i partiet.
Alexander Bengtsson

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA