SD-ordförande skrev nedsättande om muslimer

Publicerad 2012-01-27

Sverigedemokraternas ordförande i Karlskrona, Christopher Larsson, kritiseras för att ha skrivit nedsättande kommentarer om muslimer. Distriktets ordförande Ola Svensson uppger till SVT att ett uteslutningsärende kan öppnas mot Larsson.

Christopher Larsson har på Facebook skrivit "Alla verkar undra varför muslimska terrorister är så snabba med att begå självmord… Låt oss titta på lite fakta om muslimer" Den "fakta" som Larsson tar upp om muslimer är bland annat att "Du kan inte tvätta av lukten av en åsna" och att terrorister har "mer än en svärmor", rapporterar SVT.

Christopher Larsson säger till SVT att statusuppdateringarna var menade som ett skämt och att han skriver på Facebook som privatperson.

Ola Svensson kallar inläggen för omdömeslösa och uppger till SVT att han kommer att ta upp Facebookinläggen i distriktsstyrelsen, där de ska bestämma om det ska väckas ett uteslutningsärende mot Larsson.
Daniel Vergara

Organisationer och begrepp i artikeln

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA