SD-ordförande skrev nedsättande om muslimer

Publicerad 2012-01-27

Sverigedemokraternas ordförande i Karlskrona, Christopher Larsson, kritiseras för att ha skrivit nedsättande kommentarer om muslimer. Distriktets ordförande Ola Svensson uppger till SVT att ett uteslutningsärende kan öppnas mot Larsson.

Christopher Larsson har på Facebook skrivit "Alla verkar undra varför muslimska terrorister är så snabba med att begå självmord… Låt oss titta på lite fakta om muslimer" Den "fakta" som Larsson tar upp om muslimer är bland annat att "Du kan inte tvätta av lukten av en åsna" och att terrorister har "mer än en svärmor", rapporterar SVT.

Christopher Larsson säger till SVT att statusuppdateringarna var menade som ett skämt och att han skriver på Facebook som privatperson.

Ola Svensson kallar inläggen för omdömeslösa och uppger till SVT att han kommer att ta upp Facebookinläggen i distriktsstyrelsen, där de ska bestämma om det ska väckas ett uteslutningsärende mot Larsson.
Daniel Vergara

Organisationer och begrepp i artikeln

Ungern röstar om flyktingmottagning – det här behöver du känna till

Val i Ungern. På söndag går ungrarna till val om landet ska ta emot flyktingar inom EU:s omfördelningssystem. Regeringspartiet Fidesz har under månader genomfört en massiv främlingsfientlig kampanj. Resultatet av omröstningen kan få stora konsekvenser för Europas flyktingpolitik.

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.