SD-ordförande skrev nedsättande om muslimer

Publicerad 2012-01-27

Sverigedemokraternas ordförande i Karlskrona, Christopher Larsson, kritiseras för att ha skrivit nedsättande kommentarer om muslimer. Distriktets ordförande Ola Svensson uppger till SVT att ett uteslutningsärende kan öppnas mot Larsson.

Christopher Larsson har på Facebook skrivit "Alla verkar undra varför muslimska terrorister är så snabba med att begå självmord… Låt oss titta på lite fakta om muslimer" Den "fakta" som Larsson tar upp om muslimer är bland annat att "Du kan inte tvätta av lukten av en åsna" och att terrorister har "mer än en svärmor", rapporterar SVT.

Christopher Larsson säger till SVT att statusuppdateringarna var menade som ett skämt och att han skriver på Facebook som privatperson.

Ola Svensson kallar inläggen för omdömeslösa och uppger till SVT att han kommer att ta upp Facebookinläggen i distriktsstyrelsen, där de ska bestämma om det ska väckas ett uteslutningsärende mot Larsson.
Daniel Vergara

Organisationer och begrepp i artikeln

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA