SD-politiker åtalas för misshandel

Publicerad 2012-12-10

En lokalpolitiker för Sverigedemokraterna i Uppland åtalas i Gävle tingsrätt för två fall av misshandel. Enligt åklagaren minns inte den åtalade politikern händelsen eftersom han varit för berusad.

Det var under en sen lördagskväll i september som SD-politikern misstänks för att ha misshandlat två personer i centrala Gävle.

Målsägande uppger att misshandeln varit oprovocerad. Något som enligt åklagaren varken bestrids eller bekräftas av SD-politikern. Politikern har uppgivit att han varit kraftigt berusad och inte minns händelsen.

Assistentåklagare Tomas Eriksson säger till Expo idag att han räknar med en fällande dom och att den normala påföljden för denna typ av misshandel är samhällstjänst.

När Expoidag når ordföranden för den åtalades SD-förening vill han inte svara på några frågor.

Expo idag har även sökt den åtalade, men utan resultat
Henrik Johansson

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.


Sverigedemokraterna är ett hot mot demokratin

Söndagskrönika, Daniel Poohl. Samarbete eller inte? För den som vill öppna dörren för Sverigedemokraterna kan det vara värt att veta vad som väntar.