SD-politiker åtalas för misshandel

Publicerad 2012-12-10

En lokalpolitiker för Sverigedemokraterna i Uppland åtalas i Gävle tingsrätt för två fall av misshandel. Enligt åklagaren minns inte den åtalade politikern händelsen eftersom han varit för berusad.

Det var under en sen lördagskväll i september som SD-politikern misstänks för att ha misshandlat två personer i centrala Gävle.

Målsägande uppger att misshandeln varit oprovocerad. Något som enligt åklagaren varken bestrids eller bekräftas av SD-politikern. Politikern har uppgivit att han varit kraftigt berusad och inte minns händelsen.

Assistentåklagare Tomas Eriksson säger till Expo idag att han räknar med en fällande dom och att den normala påföljden för denna typ av misshandel är samhällstjänst.

När Expoidag når ordföranden för den åtalades SD-förening vill han inte svara på några frågor.

Expo idag har även sökt den åtalade, men utan resultat
Henrik Johansson

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA