SD-politiker åtalas för misshandel

Publicerad 2012-12-10

En lokalpolitiker för Sverigedemokraterna i Uppland åtalas i Gävle tingsrätt för två fall av misshandel. Enligt åklagaren minns inte den åtalade politikern händelsen eftersom han varit för berusad.

Det var under en sen lördagskväll i september som SD-politikern misstänks för att ha misshandlat två personer i centrala Gävle.

Målsägande uppger att misshandeln varit oprovocerad. Något som enligt åklagaren varken bestrids eller bekräftas av SD-politikern. Politikern har uppgivit att han varit kraftigt berusad och inte minns händelsen.

Assistentåklagare Tomas Eriksson säger till Expo idag att han räknar med en fällande dom och att den normala påföljden för denna typ av misshandel är samhällstjänst.

När Expoidag når ordföranden för den åtalades SD-förening vill han inte svara på några frågor.

Expo idag har även sökt den åtalade, men utan resultat
Henrik Johansson

Visselblåsaren: Forskare med kopplingar till Ryssland sålde 50 miljoner Facebook-profiler till Trumps konsulter

Möjliggjorde politisk manipulation. Datafirman Cambridge Analytica, som spelade en nyckelroll i Brexit och Trumps valseger, har stängts av från Facebook efter vittnesmål från visselblåsare.

Här är aktörerna som sprider sitt hat på Youtube

Hatet på Youtube. Samtliga centrala aktörer inom den svenska vit makt-miljön använder Youtube för att nå ut med sin propaganda. De tio kanaler Expo tittat på har haft över 43 miljoner visningar.

Antimuslimsk organisations konto på Facebook stängts ned

Högerextremt konto stoppas. Facebook stänger ned sidor kopplade till den högerextrema och antimuslimska organisationen Britain First.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA