SD-politiker döms för våldsamt motstånd

Publicerad 2012-03-14
En 65-årig politiker som förra valet valdes in för Sverigedemokraterna i en kommun i Västra Götaland och som tidigare suttit som ordförande i den lokala styrelsen har dömts av Borås tingsrätt för våldsamt motstånd.

I november 2010 försökte politikern hindra polisen från att gripa honom genom att veva med armarna och låsa fast sina armar under kroppen. 65-åringen har erkänt brottet och dömdes på tisdagen till dagsböter för våldsamt motstånd.

Politikern lämnade förra året kommunfullmäktige och ordförandeposten i den lokala styrelsen med hänvisning till sin hälsa.
Daniel Vergara

Organisationer och begrepp i artikeln

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA