SD-politiker döms för våldsamt motstånd

Publicerad 2012-03-14
En 65-årig politiker som förra valet valdes in för Sverigedemokraterna i en kommun i Västra Götaland och som tidigare suttit som ordförande i den lokala styrelsen har dömts av Borås tingsrätt för våldsamt motstånd.

I november 2010 försökte politikern hindra polisen från att gripa honom genom att veva med armarna och låsa fast sina armar under kroppen. 65-åringen har erkänt brottet och dömdes på tisdagen till dagsböter för våldsamt motstånd.

Politikern lämnade förra året kommunfullmäktige och ordförandeposten i den lokala styrelsen med hänvisning till sin hälsa.
Daniel Vergara

Organisationer och begrepp i artikeln

Ungern röstar om flyktingmottagning – det här behöver du känna till

Val i Ungern. På söndag går ungrarna till val om landet ska ta emot flyktingar inom EU:s omfördelningssystem. Regeringspartiet Fidesz har under månader genomfört en massiv främlingsfientlig kampanj. Resultatet av omröstningen kan få stora konsekvenser för Europas flyktingpolitik.

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.