SD-politiker hoppar av efter missnöje med partiet

Publicerad 2012-02-23

Kjell Hedman i Hofors lämnar Sverigedemokraterna för att istället företräda det lokala partiet Folkhemmet. Anledningen till avhoppet är en konflikt med distriktsordföranden i Gävleborg Roger Hedlund.

– I en längre tid har det varit turbulens. Det som fick mig att brista var att jag inte fick lämna in några medborgarförslag som alla medborgare har rätt till utan att de först skulle gå igenom Hedlund. Jag sa till honom att det råder diktatur i partiet, säger Hedman till Expo.se.

Distriktsordförande Roger Hedlund slår ifrån sig kritiken. Han säger till Expo.se att han inte alls velat kontrollera några medborgarförslag. Utan att Hedman rent formellt begått fel i utformandena av förslagen och han därför erbjöd honom stöd. Hedlund säger att ett av förslagen som skickats till kommunen egentligen var en fråga för landstinget och att ett saknade yrkanden.

– Jag förslog att han, precis som jag och andra får möjlighet att skicka förslagen vidare till människor som kan se till så att det inte blir några fel på dem, säger Hedlund.

Kjell Hedman är ersättare i Hofors kommunfullmäktige. Han uppger att han kommer att behålla sin plats i fullmäktige men företräda Folkhemmet. Även tidigare har Hedman varit i konflikt med Sverigedemokraterna. I fjol avsade Hedman sig sin ersättarplats. Han blev då övertalad att stanna kvar. Den gången var Hedman irriterad över att partiet inte inför valet skrivit in honom på valsedlarna, utan istället använt blanka sedlar. Enligt Roger Hedlund stod inte Hedman på valsedlarna eftersom han skickat inte sin intresseanmälan försent.
Daniel Vergara

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro