SD-politiker hoppar av efter missnöje med partiet

Publicerad 2012-02-23

Kjell Hedman i Hofors lämnar Sverigedemokraterna för att istället företräda det lokala partiet Folkhemmet. Anledningen till avhoppet är en konflikt med distriktsordföranden i Gävleborg Roger Hedlund.

– I en längre tid har det varit turbulens. Det som fick mig att brista var att jag inte fick lämna in några medborgarförslag som alla medborgare har rätt till utan att de först skulle gå igenom Hedlund. Jag sa till honom att det råder diktatur i partiet, säger Hedman till Expo.se.

Distriktsordförande Roger Hedlund slår ifrån sig kritiken. Han säger till Expo.se att han inte alls velat kontrollera några medborgarförslag. Utan att Hedman rent formellt begått fel i utformandena av förslagen och han därför erbjöd honom stöd. Hedlund säger att ett av förslagen som skickats till kommunen egentligen var en fråga för landstinget och att ett saknade yrkanden.

– Jag förslog att han, precis som jag och andra får möjlighet att skicka förslagen vidare till människor som kan se till så att det inte blir några fel på dem, säger Hedlund.

Kjell Hedman är ersättare i Hofors kommunfullmäktige. Han uppger att han kommer att behålla sin plats i fullmäktige men företräda Folkhemmet. Även tidigare har Hedman varit i konflikt med Sverigedemokraterna. I fjol avsade Hedman sig sin ersättarplats. Han blev då övertalad att stanna kvar. Den gången var Hedman irriterad över att partiet inte inför valet skrivit in honom på valsedlarna, utan istället använt blanka sedlar. Enligt Roger Hedlund stod inte Hedman på valsedlarna eftersom han skickat inte sin intresseanmälan försent.
Daniel Vergara

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA