SD-politiker: Inrätta svenskreservat

Publicerad 2012-11-08
SD-politiker kräver "svenskreservat"

TT: Sverigedemokraten Marie Stensby har skrivit ett öppet brev till statsminister Fredrik Reinfeldt. Brevet har publicerats på Sverigedemokraternas hemsida i Krokom. I brevet skriver hon att hon vill att Jämtland blir "svenskreservat för Sveriges urbefolkningar". I reservatet ska svensk kultur och svenska traditioner följas. Stensby menar att brevet var skämtsamt skrivit.


Irländsk polis jagar upphovsmän till antimuslimsk film

The Sun: Den irländska polisen jagar upphovsmännen bakom en sex minuter lång film i vilken koranen bränns. Det islamska kulturcentrets talesperson Dr Ali Selim har uppmanat muslimer i Irland att inte gå ut och demonstrera. Han fördömer dock filmen som han menar uppviglar till hat.


Fox News-profil "det vita etablissemanget har blivit minoritet"

Guardian: Bill O´Reilly, nyhetsankare på Fox News menar att Barack Obamas valseger beror på att det "vita etablissemanget" inte längre är i majoritet. Afroamerikaner, latinamerikaner och kvinnor är mer benägna att rösta på Obama för de "vill ha saker", säger O´Reilly .


Amerikansk fotbolls-stjärna döms för antisemitism

JTA: Den numera klubblösa spelaren i amerikansk fotboll, Delmon Young, har dömts av en domstol i New York till 10 timmars samhällstjänst efter att ha skrikit antisemitiska förolämpningar. Det var den 27 april på ett hotell i New York som Delmon Young förolämpade en grupp turister. Young knuffade även en turist i bröstet. Young har bett om ursäkt för händelsen. Young spelade förra säsongen i Detroit Tigers.
Expo

Ungern röstar om flyktingmottagning – det här behöver du känna till

Val i Ungern. På söndag går ungrarna till val om landet ska ta emot flyktingar inom EU:s omfördelningssystem. Regeringspartiet Fidesz har under månader genomfört en massiv främlingsfientlig kampanj. Resultatet av omröstningen kan få stora konsekvenser för Europas flyktingpolitik.

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.