SD-politiker: Inrätta svenskreservat

Publicerad 2012-11-08
SD-politiker kräver "svenskreservat"

TT: Sverigedemokraten Marie Stensby har skrivit ett öppet brev till statsminister Fredrik Reinfeldt. Brevet har publicerats på Sverigedemokraternas hemsida i Krokom. I brevet skriver hon att hon vill att Jämtland blir "svenskreservat för Sveriges urbefolkningar". I reservatet ska svensk kultur och svenska traditioner följas. Stensby menar att brevet var skämtsamt skrivit.


Irländsk polis jagar upphovsmän till antimuslimsk film

The Sun: Den irländska polisen jagar upphovsmännen bakom en sex minuter lång film i vilken koranen bränns. Det islamska kulturcentrets talesperson Dr Ali Selim har uppmanat muslimer i Irland att inte gå ut och demonstrera. Han fördömer dock filmen som han menar uppviglar till hat.


Fox News-profil "det vita etablissemanget har blivit minoritet"

Guardian: Bill O´Reilly, nyhetsankare på Fox News menar att Barack Obamas valseger beror på att det "vita etablissemanget" inte längre är i majoritet. Afroamerikaner, latinamerikaner och kvinnor är mer benägna att rösta på Obama för de "vill ha saker", säger O´Reilly .


Amerikansk fotbolls-stjärna döms för antisemitism

JTA: Den numera klubblösa spelaren i amerikansk fotboll, Delmon Young, har dömts av en domstol i New York till 10 timmars samhällstjänst efter att ha skrikit antisemitiska förolämpningar. Det var den 27 april på ett hotell i New York som Delmon Young förolämpade en grupp turister. Young knuffade även en turist i bröstet. Young har bett om ursäkt för händelsen. Young spelade förra säsongen i Detroit Tigers.
Expo

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA