SD-politiker: Inrätta svenskreservat

Publicerad 2012-11-08
SD-politiker kräver "svenskreservat"

TT: Sverigedemokraten Marie Stensby har skrivit ett öppet brev till statsminister Fredrik Reinfeldt. Brevet har publicerats på Sverigedemokraternas hemsida i Krokom. I brevet skriver hon att hon vill att Jämtland blir "svenskreservat för Sveriges urbefolkningar". I reservatet ska svensk kultur och svenska traditioner följas. Stensby menar att brevet var skämtsamt skrivit.


Irländsk polis jagar upphovsmän till antimuslimsk film

The Sun: Den irländska polisen jagar upphovsmännen bakom en sex minuter lång film i vilken koranen bränns. Det islamska kulturcentrets talesperson Dr Ali Selim har uppmanat muslimer i Irland att inte gå ut och demonstrera. Han fördömer dock filmen som han menar uppviglar till hat.


Fox News-profil "det vita etablissemanget har blivit minoritet"

Guardian: Bill O´Reilly, nyhetsankare på Fox News menar att Barack Obamas valseger beror på att det "vita etablissemanget" inte längre är i majoritet. Afroamerikaner, latinamerikaner och kvinnor är mer benägna att rösta på Obama för de "vill ha saker", säger O´Reilly .


Amerikansk fotbolls-stjärna döms för antisemitism

JTA: Den numera klubblösa spelaren i amerikansk fotboll, Delmon Young, har dömts av en domstol i New York till 10 timmars samhällstjänst efter att ha skrikit antisemitiska förolämpningar. Det var den 27 april på ett hotell i New York som Delmon Young förolämpade en grupp turister. Young knuffade även en turist i bröstet. Young har bett om ursäkt för händelsen. Young spelade förra säsongen i Detroit Tigers.
Expo

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA