SD-politiker: Jag delar inte partiets åsikter

Publicerad 2012-02-28

Sverigedemokraten Simon Gruvström, som förra veckan meddelade att han lämnar både partiet och kommunfullmäktige i Karlskrona har ändrat sig. Han uppger nu att han sitter kvar som politisk vilde.
­

- Jag delar inte Sverigedemokraternas åsikter, men jag sitter kvar i kommunfullmäktige eftersom jag brinner för frågor kring jobb och näringsliv. Sedan har det varit stökigt inom Sverigedemokraterna och det har inte fungerat lokalt, säger Gruvström.

Simon Gruvström vill inte närmare gå in på vad han anser inte har fungerat i partiet. Han lämnade Sverigedemokraterna förra veckan, men väljer att sitta kvar som ersättare i Karlskronas kommunfullmäktige och som nämndeman i kommunen.

Tidigare har Gruvström sagt till Expo.se att han inte haft tid för politiken.
Daniel Vergara

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.


Sverigedemokraterna är ett hot mot demokratin

Söndagskrönika, Daniel Poohl. Samarbete eller inte? För den som vill öppna dörren för Sverigedemokraterna kan det vara värt att veta vad som väntar.