SD-politiker: Jag delar inte partiets åsikter

Publicerad 2012-02-28

Sverigedemokraten Simon Gruvström, som förra veckan meddelade att han lämnar både partiet och kommunfullmäktige i Karlskrona har ändrat sig. Han uppger nu att han sitter kvar som politisk vilde.
­

- Jag delar inte Sverigedemokraternas åsikter, men jag sitter kvar i kommunfullmäktige eftersom jag brinner för frågor kring jobb och näringsliv. Sedan har det varit stökigt inom Sverigedemokraterna och det har inte fungerat lokalt, säger Gruvström.

Simon Gruvström vill inte närmare gå in på vad han anser inte har fungerat i partiet. Han lämnade Sverigedemokraterna förra veckan, men väljer att sitta kvar som ersättare i Karlskronas kommunfullmäktige och som nämndeman i kommunen.

Tidigare har Gruvström sagt till Expo.se att han inte haft tid för politiken.
Daniel Vergara

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA