SD-topps väska hittades på krogen

Publicerad 2012-11-29

Sverigedemokraterna hävdade på onsdagen att riksdagsledamoten Lars Isovaara blivit rånad på sin väska av två män med utländsk bakgrund innan han förolämpade en riksdagsvakt. Väskan har dock hittats på en restaurang där Isovaara varit, rapporterar Expressen.

Lars Isovaara polisanmäldes natten till onsdagen för att ha förolämpat en vakt på grund av dennes härkomst. I medier har Isovaara sagt att det skedde för att han mådde dåligt efter att han blivit rånad på sin väska, något han också polisanmälde. Gärningsmännen som pekades ut var två män med "invandrarbakgrund". Sverigedemokraterna gick även ut med ett pressmeddelande under gårdagen där de skriver att Isovaara blivit rånad.

Väskan hittades dock av personalen på den krog som Isovaara varit på innan han förolämpade riksdagsvakten. Personalen på krogen säger till Expressen att Isovaara betett sig rasistiskt även där.

Jimmie Åkesson har sagt att det är allvarligt och att det måste få allvarliga konsekvenser om Isovaara har vilselett sverigedemokraterna.
Daniel Vergara

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA