SD-topps väska hittades på krogen

Publicerad 2012-11-29

Sverigedemokraterna hävdade på onsdagen att riksdagsledamoten Lars Isovaara blivit rånad på sin väska av två män med utländsk bakgrund innan han förolämpade en riksdagsvakt. Väskan har dock hittats på en restaurang där Isovaara varit, rapporterar Expressen.

Lars Isovaara polisanmäldes natten till onsdagen för att ha förolämpat en vakt på grund av dennes härkomst. I medier har Isovaara sagt att det skedde för att han mådde dåligt efter att han blivit rånad på sin väska, något han också polisanmälde. Gärningsmännen som pekades ut var två män med "invandrarbakgrund". Sverigedemokraterna gick även ut med ett pressmeddelande under gårdagen där de skriver att Isovaara blivit rånad.

Väskan hittades dock av personalen på den krog som Isovaara varit på innan han förolämpade riksdagsvakten. Personalen på krogen säger till Expressen att Isovaara betett sig rasistiskt även där.

Jimmie Åkesson har sagt att det är allvarligt och att det måste få allvarliga konsekvenser om Isovaara har vilselett sverigedemokraterna.
Daniel Vergara

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.