Sverigedemokrat blir politisk vilde

Publicerad 2012-01-09

Sverigedemokraternas kommunfullmäktigeledamot i Hallstahammar, Ove Grandin, lämnar partiet och blir politisk vilde.

– Jag lämnar i protest mot distriktet. Partiets åsikter står jag bakom, säger Ove Grandin som menar att det förekommit mygel inom distriktet.

Enligt Grandin så skulle han ha uteslutits ur partiet om han inte lämnat det självmant. Själv menar han att det som ligger bakom konflikten är att han gick ut i medierna och påpekade att det förekommit oegentligheter när det gäller partistödet.

– Vi måste ha minst fem medlemsmöten för att få bidrag. Och enligt mig så har man fejkat fem sådana möten för att kunna få ut bidrag. När jag gick ut och talade om det så betraktades man som partifientlig. Rätt ska vara rätt, jag står inte för myglande. Nu har i alla fall jag ryggen fri, säger Grandin.

Ragge Jagero, vice ordförande för partidistriktet Dalarna-Västmanland, säger att han inte vill kommentera själva konflikten, men menar att distriktet visst har haft möten, några dock via telefonlänk.

Ove Grandins säger att han kommer att sitta kvar som politisk vilde i Hallstahammars kommunfullmäktige.
Anders Dalsbro

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA