Sverigedemokrat blir politisk vilde

Publicerad 2012-01-09

Sverigedemokraternas kommunfullmäktigeledamot i Hallstahammar, Ove Grandin, lämnar partiet och blir politisk vilde.

– Jag lämnar i protest mot distriktet. Partiets åsikter står jag bakom, säger Ove Grandin som menar att det förekommit mygel inom distriktet.

Enligt Grandin så skulle han ha uteslutits ur partiet om han inte lämnat det självmant. Själv menar han att det som ligger bakom konflikten är att han gick ut i medierna och påpekade att det förekommit oegentligheter när det gäller partistödet.

– Vi måste ha minst fem medlemsmöten för att få bidrag. Och enligt mig så har man fejkat fem sådana möten för att kunna få ut bidrag. När jag gick ut och talade om det så betraktades man som partifientlig. Rätt ska vara rätt, jag står inte för myglande. Nu har i alla fall jag ryggen fri, säger Grandin.

Ragge Jagero, vice ordförande för partidistriktet Dalarna-Västmanland, säger att han inte vill kommentera själva konflikten, men menar att distriktet visst har haft möten, några dock via telefonlänk.

Ove Grandins säger att han kommer att sitta kvar som politisk vilde i Hallstahammars kommunfullmäktige.
Anders Dalsbro

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA