Sverigedemokrat blir politisk vilde

Publicerad 2012-01-09

Sverigedemokraternas kommunfullmäktigeledamot i Hallstahammar, Ove Grandin, lämnar partiet och blir politisk vilde.

– Jag lämnar i protest mot distriktet. Partiets åsikter står jag bakom, säger Ove Grandin som menar att det förekommit mygel inom distriktet.

Enligt Grandin så skulle han ha uteslutits ur partiet om han inte lämnat det självmant. Själv menar han att det som ligger bakom konflikten är att han gick ut i medierna och påpekade att det förekommit oegentligheter när det gäller partistödet.

– Vi måste ha minst fem medlemsmöten för att få bidrag. Och enligt mig så har man fejkat fem sådana möten för att kunna få ut bidrag. När jag gick ut och talade om det så betraktades man som partifientlig. Rätt ska vara rätt, jag står inte för myglande. Nu har i alla fall jag ryggen fri, säger Grandin.

Ragge Jagero, vice ordförande för partidistriktet Dalarna-Västmanland, säger att han inte vill kommentera själva konflikten, men menar att distriktet visst har haft möten, några dock via telefonlänk.

Ove Grandins säger att han kommer att sitta kvar som politisk vilde i Hallstahammars kommunfullmäktige.
Anders Dalsbro

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Ungern röstar om flyktingmottagning – det här behöver du känna till

Val i Ungern. På söndag går ungrarna till val om landet ska ta emot flyktingar inom EU:s omfördelningssystem. Regeringspartiet Fidesz har under månader genomfört en massiv främlingsfientlig kampanj. Resultatet av omröstningen kan få stora konsekvenser för Europas flyktingpolitik.

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.