SD:s IT-ansvarige polisanmäls för hot

Publicerad 2012-11-05

Linda Nilsson, Vänsterpartiets ordförande i Kristianstad skrev en debattartikel som möttes av starka reaktioner. En av reaktionerna kom från Sverigedemokraternas IT-ansvarige Edward Plainview och det uppfattades som så hotfullt att vänsterpartisten valde att polisanmäla det.

I slutet av oktober publicerade Kristianstadsbladet en debattartikel om flyktingfientlighet och invandring. Författaren till debattartikeln menade att en positiv inställning till invandring leder till ökad människosmuggling och ökad rasism.

Fyra dagar senare publicerade samma tidning ett svar till debattartikeln, skriven av Linda Nilsson i Kristianstad. Hon menade i sin artikel att en positiv inställning till invandring inte handlar om att tjäna pengar på dem som har det svårt, utan om att ställa upp för de som behöver hjälp.

Dagen efter hennes artikel publicerats får hon ett mejl från Edward Plainview som är Sverigedemokraternas IT-ansvarige. Han undrade vad Linda Nilsson heter i mellannamn. En stund senare får hon ännu ett mejl från honom, med en länk som leder till en blogg. På bloggen har Edward Plainview skrivit ett inlägg där han delat upp Linda Nilssons artikel, för att sedan kritisera den del för del.

Han har även publicerat hennes adress, berättat vilka som bor där och en bild av hennes hus. Linda Nilsson har nu polisanmält händelsen. Dagen efter anmälan plockades blogginlägget bort.

I ett mejl till NorraSkåne.se skriver Plainview att informationen som han lade ut är relevant i debatten om invandringspolitik, eftersom det kan tyckas vara motsägelsefullt av henne att bosätta sig så långt från de områden hon försvarar och "främjar".

Edward Plainview, får stöd av Sverigedemokraterna i Skåne.

– Jag tycker det är en överreaktion från hennes sida, säger distriktsordförande i Sverigedemokraterna Syd Mikael Eskilandersson till NorraSkåne.se.

I en intervju med Kristianstadsbladet säger Linda Nilsson att även om uppgifterna som publicerat varit offentliga, tyckte hon att det kändes hotfullt och vill belysa vilka metoder SD använder för att få tag på sin information.

Till NorraSkåne.se berättar hon att hon inte är orolig för sin egen del, men för familjen.

– Det här är en subtil uppmaning att folk ska göra något mot mig, säger Linda Nilsson till NorraSkåne.se.
Stina Mathiesen

Organisationer och begrepp i artikeln

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA